AcasăNewsScutul antiracheta din Romania, „vital pentru NATO”. Nasol!

Scutul antiracheta din Romania, „vital pentru NATO”. Nasol!

Deveselu mai are cale lunga pana sa fie „vital pentru Europa”

Traim vremuri tulburi, unii spun ca pentru rusi, care vor fi ei izolati de toata lumea, altii spun ca pentru NATO, care n-ar avea capacitatea sa se impuna in fata Federatiei Ruse.

Deveselu mai are cale lunga pana sa fie „vital pentru Europa”

Pentru noi, romanii, este cert ca ne lauda SUA! Ca scutul antiracheta al NATO de la Deveselu ar fi vital pentru siguranta Europei. Nasol! Pentru ca acesta va fi functional abia in 2015!

Avioane rusesti zboara zilnic la frontierele NATO

Avioanele rusesti testeaza zilnic vigilenta Aliantei, zburand pana la limita frontierei NATO, dupa cum anunta autoritatile bulgare. NATO n-a reactionat, pentru ca, deocamdata, abia a anuntat ca a intrerupt orice legatura cu Federatia Rusa, decizie luata marti, la Bruxelles, de catre ministrii de Externe ai tuturor celor 28 de natiuni membre ale Aliantei. Iar acum, cand rusii isi falfaie avioanele de razboi pe la marginile NATO, se discuta planuri de intarire a apararii tarilor din estul Europei, cele mai expuse unei posibile agresiuni rusesti.

SUA felicita poporul roman si da maximum 600 de soldati

Insarcinatul cu afaceri al Ambasadei SUA la Bucuresti, Duane Butcher, este foarte laudativ la adresa Romaniei, care „asigura o capacitate de aparare antiracheta vitala pentru NATO”. „Sunt onorat sa transmit poporului roman felicitarile si recunostinta SUA…” bla bla bla. Butcher a dat asigurari ca sistemul de aparare antiracheta de la Deveselu  va deveni operational in 2015. Cool! In privinta crizei ucrainene, Butcher spune ca „Romania se afla in prim plan”, dar Alianta e… alaturi. Poate era mai bine sa fie prezenta mai substantial, nu doar cu „maximum 600 de soldati” cat au promis americanii ca vor suplimenta fortele de la Kogalniceanu. Republica Moldova, amenintata direct de rusi, via Transnistria, s-a ales cu zece milioane de dolari ca sa mai bata vreo doi tarusi la frontiera. Polonia a cerut nici mai mult nici mai putin decat 10.000 de soldati americani pe teritoriul sau, ca sa poata sa se simta in siguranta. Tarile baltice au cerut, de asemenea, o prezenta substantiala. Si cat mai repede cu putinta.

 

author avatar
Adina Mutar
454 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger