AcasăNewsScutiri de impozit pentru părinţii care au copiii înscrişi la școală, grădiniță...

Scutiri de impozit pentru părinţii care au copiii înscrişi la școală, grădiniță sau creșă. Iată care sunt condițiile

deducereScutiri de impozit pentru părinţii care au copiii înscrişi la școală, grădiniță sau creșă. Iată care sunt condițiile

Salariații care au copii la școală, grădiniță sau creșă au dreptul de a primi o deducere în plus la impozitul pe venit. Facilitatea este valabilă de la începutul acestui an.

Concret, Ordonanța de Urgență nr. 16 din 15 iulie 2022 stabilește că deducerea personală suplimentară se acordă părinților care au salarii, indiferent de nivel, iar copilul este înscris într-o unitate de învățământ.

Părinții salariați primesc o deducere personală suplimentară de 100 de lei pentru fiecare copil

Deducerea din impozitul pe venit, de 100 de lei, se aplică pentru fiecare copil înscris în sistemul de învățământ.

Au acest drept:

părinții
adoptatorii
persoanele care are copilul/copiii în încredințare în vederea adopției
persoanele care au în plasament copilul sau în tutelă, persoanele desemnate privind protecția și promovarea drepturilor copilului.

Alte situații:

copilul este întreținut de ambii părinți: deducerea personală suplimentară se acordă unuia dintre părinți; părintele trebuie să prezinte documentul care să ateste înscrierea copilului într-o unitate de învățământ și o declarație pe propria răspundere

părintele desfășoară activitatea la mai mulți angajatori: acesta are obligația să declare că nu beneficiază de astfel de deduceri de la un alt angajator.

author avatar
Andreea Vlad
2.051 afisari

2 COMENTARII

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger