AcasăNewsScumpirile şi pensia mică au împins-o către SINUCIDERE. Cum a fost găsită...

Scumpirile şi pensia mică au împins-o către SINUCIDERE. Cum a fost găsită o femeie din Botoşani

crima-politia-botosani Crima ŞOCANTĂ într-un sat din Buzău: trei copii, de 9, 10 respectiv 15 ani, suspecţi că au UCIS un bătrân de 81 ani

Viaţa grea şi-a pus amprenta atât de puternic asupra unei femeii de 59 de ani din Botoşani încât aceasta s-a sinucis. Ea şi-a pus capăt zilelor în subsolul blocului în care locuia.

Copiii femeii au găsit-o, alarmați că aceasta era de negăsit. Aceasta și-a confecționat un ștreang dintr-o sfoară pe care a legat-o de unul dintre rafturile metalice și și-a lăsat greutatea corpului să-i ducă planul cumplit la îndeplinire.

Femeia suferea din cauza situaţiei financiare

Cauza sinuciderii este reprezentată de scumpiri. Botoşăneanca ieșise de puțin timp la pensie și era tot mai deprimată din această cauză și se plângea în permanență de creșterea prețurilor la alimente.

Cazul a intrat și în atenția polițiștilor botoșăneni, care au deschis un dosar pentru ucidere din culpă, fiind dispusă și efectuarea unei autopsii pentru a se stabili cu exactitate cauza decesului.

Ca de Pensii, anunţ nou pentru pensionari

Românii care doresc să solicite înscrierea la pensie pentru limită de vârstă, pensie anticipată/anticipată parțială sau pensie de invaliditate trebuie să prezinte, pe lângă documentele prevăzute de legislaţia cadru în domeniul pensiilor și o adeverință eliberată de angajatorul la care îşi desfăşoară activitatea.

Din această adeverință trebuie să reiasă datele de identificare ale angajatorului, mai exact adresa, e-mail, fax și număr de telefon.

În atenția angajatorilor și a persoanelor angajate care doresc să solicite înscrierea la pensie pentru limită de vârstă, pensie anticipată/anticipată parțială sau pensie de invaliditate.

Legea nr.76/2022 pentru completarea art. 106 din Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice reglementează obligația caselor teritoriale de pensii de a comunica angajatorului – în 5 zile de la emiterea unei decizii de pensionare – o informare care va cuprinde numele şi prenumele persoanei, tipul deciziei de pensionare, precum şi data emiterii acesteia.

Pentru a putea comunica angajatorului informaţiile cu privire la emiterea deciziei de pensionare, persoana care solicită înscrierea la pensie trebuie să prezinte, pe lângă documentele prevăzute de legislaţia cadru în domeniul pensiilor, o adeverinţă eliberată de angajatorul la care îşi desfăşoară activitatea la data solicitării înscrierii la pensie, din care să rezulte datele de identificare ale angajatorului, (adresa, e-mail, fax, nr. telefon).

Facem precizarea că, în cazul persoanelor care desfăşoară concomitent activitate la mai mulţi angajatori, la dosarul de pensie se vor depune adeverinţe eliberate de fiecare angajator în parte”, transmite Casa Națională de Pensii Publice într-o postare pe Facebook.

author avatar
Andrei Ștefan
253 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger