AcasăNewsScumpiri artificiale. Piața imobiliară, influențată de refugiații ucraineni / Chiriile în unele...

Scumpiri artificiale. Piața imobiliară, influențată de refugiații ucraineni / Chiriile în unele orașe au luat-o razna

chirieScumpiri artificiale. Piața imobiliară, influențată de refugiații ucraineni / Chiriile în unele orașe au luat-o razna

Odată cu criza refugiaților, chiriile au crescut substanțial. Famiile din Ucraina vor și ele să trăiască decent, astfel că aleg să închirieze o locuință.

Proprietarii reziliază contractele cu vechii chiriași, pentru a le închiria familiilor de ucraineni la prețuri mult mai mari decât cele de pe piața imobiliară.

Schema prin care proprietarul fură bani de la stat

E o schemă prin care proprietarul fură din buzunarul statului și din fondurile alocate de Comisia Europeană pentru refugiații din Ucraina, chiar dacă aceste venituri sunt impozitate.

În Constanța, un apartament cu 2 camere se închiria anul trecut în medie cu 300 de euro, însă acum același apartament a ajuns la 370. Și la Cluj-Napoca s-au înregistrat creșteri mari, o mărire 13,3%, sau Brașov, cu peste 10%.

Cu toate acestea, cea mai mare creștere a chiriilor pentru trei camere s-a înregistrat în Constanța, unde prețul mediu a sărit la 500 de euro pe lună.

Constanța, orașul cu cele mai mari scumpiri

Piața chiriilor a fost influențată în unele orașe din țară de programul prin care statul plătește cazarea refugiaților ucraineni. Constanța înregistrează printre cele mai mari creșteri.

„În ceea ce privește chiriile, ne așteptăm la creșteri importante pe acest segment, pentru că proprietarii vor dori să își maximizeze veniturile din proprietățile scoase la închiriere pentru a face față inflației, dar avem și niște modificări fiscale foarte importante, ceea ce face că impozitele obținute din venituri pe chirii să fie mai mari decât până acum, și acest lucru cumva va fi recuperate, de regulă de la consumatorul final, de la chiriaș”, a spus Daniel Crainic, agent imobiliar, potrivit stirileprotv.ro.

author avatar
Andreea Vlad
380 afisari

2 COMENTARII

  1. „a spus Daniel Crainic, agent imobiliar, potrivit stirileprotv.ro.”

    -au aruncat prafuri,
    orice nenorocire e buna(!) pentru Agent Smith, omu systemului

    apropos,
    ce mai foote Într-un amplu interviu acordat în exclusivitate pentru IMOPEDIA.ro, Radu Zilişteanu, un profesionist cu vechi „ştate” în imobiliare, vorbeşte despre …
    cunoscut tot de la pro/tv?

    • daca zilisteanu impresarriaza in „teritoriile ocupate”
      are fatza,
      palestinienii inceteaza lupta,
      nu mai exista coloni/colonisti!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger