AcasăNewsScumpirea transportului în comun. Anunțul făcut bucureștenilor de Nicușor Dan

Scumpirea transportului în comun. Anunțul făcut bucureștenilor de Nicușor Dan

Scumpirea transportului în comun. Anunțul făcut bucureștenilor de Nicușor Dan/ Foto: STB

Directorul Societăţii de Transport Bucureşti, Adrian Criţ, a propus introducerea unui tarif de 3 lei pe oră pe oră pe mijloacele de transport în comun şi a unui abonament anual de cel mult 500 de lei.

În replică, primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a precizat că o decizie privind majorarea tarifului STB ar putea fi luată doar după ce mijloacele de transport public vor fi curate și vor respecta orarul de circulație.

Întrebat, vineri, despre posibilitatea creșterii tarifului STB, primarul Capitalei a declarat: „Pentru moment eu am două urgențe pe care le-am transmis societății de transport public. S-au făcut ceva progrese în fiecare dintre ele. Îmi doresc ca transportul public să fie mult mai curat decât am văzut până acum. Al doilea lucru pe care vreau să îl facem este ca orarul să fie respectat de către fiecare dintre autobuze, troleibuze și tramvaie”.

Dan a declarat că există progrese în acest sens și că este convins că bucureștenii își doresc să circule în mijloace curate, care să ajungă la timp. „După ce aceste lucruri vor fi realizate, putem discuta detalii. (…) Eu vreau să realizăm aceste două lucruri până în vară”, a conchis Nicușor Dan.

STB se târâie dar ia Europa ca exemplu

Directorul Societăţii de Transport Bucureşti, Adrian Criţ, a propus introducerea unui tarif de 3 lei pe oră pe oră pe mijloacele de transport în comun şi a unui abonament anual de cel mult 500 de lei, scrie Digi 24.

„Atribuţiile cu modificarea tarifelor în momentul de faţă le are prin contractul de delegare Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Transport Bucureşti-Ilfov (ADITBI). E adevărat, împreună cu colegii mei am gândit un model care să avantajeze utilizatorul frecvent al mijloacelor de transport în comun. La ce ne-am gândit? La faptul că trebui să promovăm abonamentele în defavoarea călătorilor ocazionali. Cetăţenii care circulă zilnic cu transportul în comun trebuie să aibă beneficii, iar aceste beneficii trebuie cuantificate prin calitatea transportului şi prin tarife care să îi avantajeze. În acest sens, avem propuneri şi în aceste zile o să plece către ATDBI şi către primarul general propuneri de tarife şi aici mă refer la tariful pe oră şi tariful pe 90 de minute. De asemenea, dorim implementarea pe modelul european a unor abonamente pe jumătate de an, abonamente anuale cu beneficii majore pentru cetăţean”, a anunțat Adrian Criţ.

Tarife „corecte”

„Ceea ce propunem noi va intra într-o dezbatere, care poate fi efectuată şi prin dumneavoastră. Luând în considerare ce se întâmplă şi în Europa şi luând în considerare tarifele existente în momentul de faţă în municipiile reşedinţă de judeţ, consider că un tarif pentru utilizarea transportului public în decurs de o oră, de circa 3 lei, şi aici este discutabil, ar fi unul corect. De asemenea, pentru favorizarea călătorului care este partenerul nostru, pentru abonamentul anual ar fi corect un preţ de maximum 500 de lei. Aşa am favoriza şi am atrage de partea noastră călătorii fideli”, a adăugat şeful STB.

 

author avatar
Tudor Borcea
630 afisari

9 COMENTARII

  1. mars afara sa vina Firea ca ea putea sa tina si tariful bun si eram cat de cat multumiti fata de ce poate asta acum !!!!!!!!!

    • 5 lei să fie transportul la mitici. Metroul să fie la Haules-Buxcales, nu la Ministerul Transporturilor.

  2. Bă bucureștenilor ați votat nicușor/plicușor? Acu suportați 4 ani consecințele ! Apă caldă? luați-vă boilere! STB și Metrou -scumpirea biletelor peste dublu-60%! tăierea alocatii și aj.sociale,etc. Într-un cuvint ce e mai rău. Data viitoare țineți cont de o vb. veche românească! Cine nu deschide ochii / decalotează penisu! Valabilă și azi !

    • Ce-ți pasă ție de mitici? Să-ți pese că toată țara varsă bani la Haules-Bucales, nu ce face Plicușor.

  3. Idioți nazişti ce sunteți. Ați distrus tot în țara asta. Criminalilor hitlerişti. Ați ucis oameni în spitale, iar acum îi băgați în sărăcie pe cei rămași. Ați terminat cu învățământul, cu economia țării, cu turismul, cu pămînturile, cu bogățiile tuturor, cu sănătatea oamenilor. Mizerabililor nazişti, ucigași de POPOR român. Veți plăti crunt pentru tot rău făcut românilor si țării ăsteia.

  4. CEI CE COMENTEAZA AICI NU AU CITIT ARTICOLUL, ALTFEL AR FI INTELES CE A SPUS N.DAN : NU SE VA SCUMPI TRANSPORTUL IN COMUN PANA CE NU VA FI CURAT IN TOATE MIJLOACELE DE TRANSPORT SI PANA NU VOR RESPECTA ORARUL DE CIRCULARE . IN CE PRIVESTE NOUL TARIF ,SE VA PUNE IN DEZBATERE PUBLICA !

    • ba eu am citit printre randuri si am vazut clar mesajul: transport in comun balcanic cu preturi vest-europene, profitul in plicusor la mandea… asta e mesajul ascuns. Declaratiile in presa sunt pistol cu apa, realitatea si planurile ascunse sunt exact pe dos… Oricum traim in tara unde 99% din vestile rele se adeveresc, asa ca, despre ce mai vorbim???

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Pentru unii – mumă, pentru alţii – ciumă! Angajaţii care vor rămâne fără 50% din salariu după ce Guvernul se pregăteşte să le „taie”...

Guvernul le-a pus "gând rău" angajaţilor din sistemul bugetar care nu atrag fonduri europene. Anumite categorii de funcţionari ar putea pierde până la 50%...

Topul destinaţiilor de vacanţă în care specialiştii îţi recomandă să mergi singur. Turismul solo, noua modă de a călători

Românii stau din nou cu gândul la vacanţă. Apropierea verii şi deschiderea sezonului estival i-au împins pe oameni să-şi facă planuri de călătorie. Nu...
proger