AcasăNewsSculptorul Paul Neagu, contestat in Romania, iubit in Londra

Sculptorul Paul Neagu, contestat in Romania, iubit in Londra

O lucrare a sculptorului, considerat cel mai valoros dupa Brancusi, va fi dezvelita pe 25 iulie in capitala Regatului Unit.

Paul Neagu, un sculptor comparat cu Brancusi

Gestul este o premiera, pentru ca opera „Alergator pe muchie“, de Paul Neagu (1938 – 2004), considerat cel mai valoros sculptor roman de la Brancusi incoace, va ramane permanent in parcul Owen’s Fields din cartierul central Islington.

Sculptura „Alergator pe muchie“ va fi instalata intr-un parc londonez

Este prima lucrare de arta publica a unui artist roman ce va face parte din peisajul Londrei. Lucrarea este din otel inoxidabil, de 500 kg, si face parte din proiectul Olimpiadei Culturale.

"Crucea Secolului" si-a castigat notorietatea dupa ce a fost contestata

Aprecierea este diferita de cea a romanilor, care s-au aratat reticienti in fata lucrarii aceluiasi autor, „Crucea Secolului” (1997), din Piata Charles de Gaulle, poreclita „Nasturele” sau „Biscuitul”, acum mutata din cauza unor lucrari de infrastructura.

Paul Neagu a avut probleme din tinerete, lucrarile sale fiind interzise in timpul regimului Ceausescu. Pleaca in 1970 si se stabileste la Londra, devenind cetatean britanic in 1976. Lucreaza, preda si expune in cele mai mari muzee ale lumii.

author avatar
Manuela Golea
1.553 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger