AcasăNewsScrisorile ANAF ne vor costa peste 35 milioane de lei!

Scrisorile ANAF ne vor costa peste 35 milioane de lei!

Fiscul a ramas in pana la serviciile de tiparire si transmitere a corespondentei adresate contribuabililor, dupa ce i-a expirat contractul cu Xerox Romania.

Prin urmare, Zipper Services Cluj-Napoca, Inform Lykos, Xerox Romania Echipamente si grupul European Funds Invest asociat cu Stefadina Comserv, au depus oferte, pentru un contract de 4 ani, estimat la 35,2 milioane de lei, fara TVA, si care consta in trimiterea unui numar de 76,8 milioane de plicuri.

“Prin prestarea acestor servicii se asigura tiparirea centralizata a intregii corespondente ce este adresata contribuabililor de catre ANAF, rezultatul final fiind documentul fiscal anvelopat in plic personalizat ANAF sau colet (denumit pe scurt „trimitere finalizata”) ce trebuie comunicat contribuabililor persoane fizice si juridice din tara, prin intermediul unui operator postal”, se arata in anuntul licitatiei.

ANAF a ajuns in situatia de a cheltui 10 milioane de euro pe an pentru scrisorile pe care le trimite contribuabililor, fapt recunoscut si de seful institutiei, Dragos Doros, dupa ce un om de afaceri a primit, intr-o singura zi, 46 de instiintari: “Noi avem costuri cu aceasta unitate de imprimare rapida. Costa zece milioane de euro. Pe an. Atat costa acest sistem de imprimare rapida. Procedura de implicuire, distribuire. In plus fata de asta, randamentul acestui tip de notificare nu este cel pe care il asteptam. Si foarte multe scrisori se si intorc. Problema asta este – costa foarte mult si sistemul nu isi indeplineste menirea initiala. Dorim sa trecem in regimul informatic cu totul.”

author avatar
Bogdan Borcea
184 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger