AcasăNewsScriitorul Mircea Mihaies il da in judecata pe Victor Ponta, dupa ce...

Scriitorul Mircea Mihaies il da in judecata pe Victor Ponta, dupa ce premierul l-a numit fascist

Scriitorul Mircea Mihaies in da in judecata pe premierul Victor Ponta, dupa ce acesta l-a numit „fascist” si a refuzat sa contrasemneze decretul pentru decorarea sa, noteaza b1.ro.

Mihaies a fost vicepresedinte ICR in perioada 2005-2012. Premierul Ponta a declarat miercuri ca nu va contrasemna pentru decorarea „unor indivizi care au gestionat gresit sau au deturnat bani publici”, iar unii dintre ei „au avut deseori opinii anti-romanesti sau chiar fasciste”.

„Erau acolo persoane care au facut deseori declaratii si au exprimat opinii anti-romanesti, chiar fasciste, nu exagerez, pentru ca daca va uitati la domnul, e un domn Mihaies (Mircea Mihaies – vicepresedinte ICR in perioada 2005-2012), dansul e de extrema dreapta, e un fascist batran asa, ca nu credeam ca mai exista neonazisti in Europa, uite, exista si in Romania. Ori eu nu pot sa contrasemnez decorarea unor indivizi care, pe de o parte, repet, au gestionat gresit bani publici si pe de alta parte exprima pozitii impotriva Romaniei”, a afirmat primul ministru.

„Daca Mihaies vrea o declaratie semnata de mine, nu merita. Sa fie sanatos cu ce ii da Basescu. Presedintele vrea sa isi decoreze oamenii care i-au fost credinciosi numai lui, nu si Romaniei”, a mai spus premierul Victor Ponta.

Presedintele Traian Basescu a transmis Curtii Constitutionale o sesizare care il vizeaza pe premierul Victor Ponta, legat de faptul ca seful Guvernului nu a contrasemnat o serie de decrete de decorare care vizau „inalte personalitati ce au asigurat conducerea ICR in perioada 2005-2012”.

Foto: rfi.ro

author avatar
Alina Costache
190 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger