AcasăNewsScriitorul Douglas Adams, sarbatorit de Google printr-un Logo INTERACTIV

Scriitorul Douglas Adams, sarbatorit de Google printr-un Logo INTERACTIV

Google celebreaza, luni, 61 de ani de la nasterea scriitorului englez Douglas Adams, cunoscut mai ales datorita seriei SF The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy, printr-un doodle interactiv.

Seria SF care l-a facut celebru pe Adams a fost lansata in prima faza ca un serial radiofonic, ulterior fiind adaptata in carti, piese de teatru, seriale, jocuri video, filme. Logoul de luni al Google prezinta bordul unei nave spatiale, punctul de atractie fiind o tableta pe care este scris mesajul „Nu intra in panica”. In momentul in care incepi sa „butonezi”tableta prin intermediul mouse-ului, dand click declansezi diverse animatii umoristice, care prezinta situatii similare cu cele create de scriitorul englez in The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy.

Douglas Noel Adams s-a nascut pe data de 11 martie 1952 si a murit la varsta de 49 de ani, la 11 mai 2001. A fost un scriitor, umorist şi dramaturg englez, dupa cum noteaza site-ului editurii Nemira, care a publicat cartea „The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy”, in limba romana, cu titlul „Ghidul autostopistului galactic”.

Nascut la Cambridge, in Marea Britanie, Adams s-a remarcat datorita seriei science fiction „The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy”, prima forma pe care a imbracat-o fiind cea a unui serial radiofonic difuzat in 1978 pe BBC Radio 4.

La scurt timp, seria a devenit un adevarat fenomen multimedia international. Astfel s-au creat adaptari in spectacole de teatru, seriale de televiziune, jocuri de calculator, mai multe serii de benzi desenate si adaptari cinematografice. A fost scrisa si o serie de sase carti, primele cinci fiind publicate intre 1979 si 1992, iar cea de-a sasea, scrisa de Eoin Colfer, in 2009 (toate urmand conceptul impus de Adams).

In toate versiunile, actiunea se bazeaza pe aventurile lui Arthur Dent, un englez ghinionist, insa in poveste sunt implicate si alte personaje importante..

„Proiectul meu favorit era sa scriu ceva care sa combine comedia si genul science fiction; aceasta obsesie ma ducea la disperare si ma infunda in datorii. Nimeni nu era interesat de proiectul meu. Intr-un tarziu a aparut un om, un producator de emisiuni de la BBC, pe nume Simon Brett, care avea aceeasi idee, sa combine comedia cu genul science fiction”, declara Douglas Adams.

Alte opere ale scriitorului englez, celebrat de Google printr-un doodle, sunt: Dirk Gently’s Holistic Detective Agency, in 1987, The Long Dark Tea-Time of the Soul, in 1988, si este coautor al The Meaning of Liff, 1983 si Last Chance to See, in 1990. Douglas a scris si trei povesti care au fost baza unor episoade din Doctor Who, difuzat ed BBC.

Adams a decedat in 2001, la varsta de 49 de ani, in urma unui infarct miocardic.

 

author avatar
Alina Costache
830 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger