AcasăNewsScolile si gradinitele din BUCURESTI si mai multe zone ale tarii raman...

Scolile si gradinitele din BUCURESTI si mai multe zone ale tarii raman inchise miercuri, din cauza vremii

Cum vremea continua sa fie vitrega, iar ninsorile si viscolul anuntate pentru urmatoarele ore, in mai multe judete din tara, ar putea sa creeze probleme copiilor care trebuie sa ajunga la unitatile de invatamant la care sunt arondati, autoritatile din Capitala si mai multe zone ale tarii au decis sa mentina masura privind inchiderea scolilor si a gradinitelor.

UPDATE: Lista judetelor in care scolile raman inchise miercuri a fost actualizata. Ministerul Educatiei si Cercetarii precizeaza ca este vorba despre 19 judete si Capitala. „In urma avertizarilor primite de la ANM privind instituirea codului portocaliu si a codului galben pentru Bucuresti si alte 24 de judete,  inspectoratele scolare judetene au decis inchiderea tuturor unitatilor de invatamant preuniversitar pentru miercuri, 29 ianuarie, in Capitala si in alte 19 judete: Arges, Bacau, Braila, Buzau, Calarasi, Constanta, Dambovita, Dolj, Galati, Giurgiu, Ilfov, Ialomita, Prahova, Olt, Tulcea, Teleorman, Vaslui, Valcea si Vrancea. In judetul Iasi, cursurile vor fi suspendate doar in mediul rural, iar in judetele Braasov, Covasna, Gorj si Mehedinti unitatile de invatamant vor fi deschise pentru elevi si profesori, chiar daca acestea se afla sub cod galben, deoarece conditiile create permit acest lucru. O situatie exceptionala o reprezinta judetul Botosani, care, desi nu se afla sub niciun cod de avertizare meteorologica, va avea doua scoli inchise din cauza faptului ca elevii vin din localitati aflate sub cod de avertizare.Conform ANM, in ziua de miercuri, 29 ianuarie, intre orele 06.00 – 23.00, in majoritatea judetelor vizate de atentionare va ninge, vantul va avea intensificari ce vor depasi 55 km si chiar 70 de km pe ora, iar vizibilitatea se va reduce sub 50 de metri si, local, se va depune polei”, suna comunicatul emis de catre reprezentantii MEC.

–––-

 

Ca urmare a ninsorilor abundente din ultimele ore, dar si a prognozelor deloc imbucuratoare primite de la meteorologi, copiii de gradinita, precum si scolarii din judetele Buzau, Calarasi, Constanta, Ialomita, Prahova si Vrancea acasa si miercuri, pentru ca unitatile de invatamant vor fi inchise, potrivit Romania Tv. Joi, situatia se va repeta doar pentru elevii si prichindeii de gradinita din judetul Vrancea, mentioneaza sursa citata.

Scolile din Capitala vor ramane, de asemenea, inchise si miercuri. Dupa ce luni si marti cursurile au fost suspendate, din cauza vremii urate, si a zapezii, si a treia zi a saptamanii va fi libera pentru scolarii bucuresteni. Oficialii din Ispectoratul Scolar Bucuresti au precizat ca urmeaza sa anunte cand anume se reiau cursurile in Capitala. „Avand in vedere securitatea si sanatatea elevilor si tinand cont de atentionarea de cod portocaliu transmisa de Administratia Nationala de Meteorologie si de catre Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta, caracterizat prin viteze mari ale vantului, ninsori abundente si vizibilitate redusa, Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti a decis sistarea cursurilor (invatamant prescolar, primar, gimnazial si liceal) pentru ziua de miercuri, 29 ianuarie 2014″.

Insa nu doar copiii de gradinita si elevii de scoala generala isi prelungesc vacanta pna la mijlocul saptamanii. Si studentii Universitatii Bucuresti sunt anuntati, prin intermediul unui comunicat de presa emis de catre reprezentantii unitatii de invatamant superior, ca nu se tin cursuri pe 29 si 30 ianuariee, dai si ca examenele care ar fi trebuit sa fie sustinute miercuri si joi vor fi reprogramate. „Ca urmare a conditiilor meteo nevaforabile previzionate pentru urmatoarele zile si avand in vedere traficul ingreunat ce ar putea impiedica studentii din provincie sa ajunga in capitala, conducerea Universitatii din Bucuresti a hotarat suspendarea activitatii didactice (cursuri, examene) in zilele de 29 si 30 ianuarie. Examenele si cursurile stabilite pentru aceste zile vor fi reprogramate de comun acord intre cadrele didactice si studenti”, se arata in comunicatul dat publicitatii de catre reprezentantii Universitatii Bucuresti.

Cititi si: ALERTA! Meteorologii au vesti proaste! Ninsori si viscol in 14 judete din tara

1.096 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger