AcasăNewsȘcolile românești, cu toalete „străvechi” în plină pandemie! Ministrul Educației pasează problema

Școlile românești, cu toalete „străvechi” în plină pandemie! Ministrul Educației pasează problema

Școlile românești, cu toalete „străvechi” în plină pandemie! Ministrul Educației pasează problema

Odată cu începerea anului școlar în această toamnă, cursurile vor fi realuate la școală cu respectarea măsurilor de siguranță. Dar cum se poate întâmpla acest lucru când zeci de școli din România încă au toalete în curte și nu nici măcar apă potabilă?

Autoritățile fac tot felul de promisiuni referitoare la redeschiderea școlilor de parcă au uitat că mii de elevi merg la școli unde nici măcar nu există apă potabilă sau curentă, iar toalete sunt în curte, o parte din România încă trăind în Evul Mediu fără să vrea.

Cu puțin timp înainte de începerea nului școlar și aproximativ o lună până la alegerile locale, politicienii își fac de zor campanie.

Școli din România, cu toalete „străvechi”, ca de Ev Mediu

Ministrul Educației, Monica Anisie, s-a aflat în vizită la școala din comuna Nanov, județul Teleorman, unde a pasat problema toaletelor insalubre către autoritățile locale, potrivit antena3.ro.

„Problema aceasta trebuie rezolvată de autorităţile publice locale”, declarat ministrul Educației Monica Anisie aflată în vizită la o școală din Teleorman.

De cealaltă parete, oficialii din comună au susținut să s-au bazat pe finanţarea promisă de Guvern care nici până acum nu și-a găsit drumul spre vistieria Primăriei.

Ministrul Educației pasează problema autorităților locale

Însă, mai mulți reprezentanți ai unor școli din județul Teleorman nu știu pe unde să scoată cămașa. Se pare că foarte puţine unităţi şcolare au cerut finanţare pentru investiţii.

„Penibil, vă daţi seama! Ca şi copii să se descurce şi pe timp de iarnă. Din clasa a patra spun că fac şi a terminat şi clasa a opta şi tot nu au reuşit să termine”, spune o localnică.

Copiii, extrem de contagioși la COVID-19! Întoarcerea în școli, pericol masiv de infecții!

În cel mai cuprinzător studiu asupra pacienților pediatrici până în prezent, cercetătorii de la Spitalul General Massachusetts (MGH) și Mass General Hospital for Children (MGHfC) au furnizat date care arată că copiii joacă un rol mai mare în răspândirea virusului COVID-19, potrivit EurekAlert!.

Într-un studiu efectuat pe 192 de copii cu vârste cuprinse între 0-22 de ani, 49 de copii au testați pozitiv cu SARS-CoV-2, iar încă 18 copii au prezentat forme cu debut tardiv al virusului. De asemenea, căile respiratorii al copiilor infectați au fost cu mult mai afectate.

 

author avatar
Alexandru Tîrcavu
183 afisari

1 COMENTARIU

  1. Doamna Ecaterina Andronescu ce a făcut in toți anii in care a tras sfori la ministerul învățământului. A stat zi de zi pe la toate televiziunile, unde mai și adormea , sa fie văzută, aleasa, de ce nu o întrebați ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger