AcasăNewsUPDATE. Scolile raman inchise si marti in cateva judete, din cauza vremii

UPDATE. Scolile raman inchise si marti in cateva judete, din cauza vremii

UPDATE: O situatie actualizata luni la ora 16 si postata pe site-ul Ministerului Educatiei indica faptul ca marti nu se vor face cursuri si in alte judete decat ceva anuntate anterior.

In primul rand, se mentioneaza ca „din cauza conditiilor meteorologice nefavorabile, autoritatile din judetele Mehedinti si Timis au decis, in urma reuniunilor comitetelor pentru situatii de urgenta, suspendarea integrala a cursurilor scolare pentru ziua de luni, 17 decembrie. Din motive similare sau din cauza unor probleme de alimentare cu energie electrica, tot astazi, 17 decembrie, nu s-au desfasurat cursuri in mai multe unitati de invatamant din tara: Arad (40), Arges (13), Bihor (9), Caras-Severin (33), Cluj (1), Dolj (2), Hunedoara (33), Maramures (4), Olt (1), Satu Mare (10) si Valcea (35)”, pentru ca apoi sa se transmita ca „pentru unitatile de invatamant preuniversitar din judetul Timis suspendarea completa a cursurilor a fost extinsa si pentru maine, 18 decembrie. De asemenea, marti,18 decembrie, ca urmare a vremii nefavorabile sau a unor avarii la reteaua de energie electrica nu se vor sustine ore de curs in unitati de invatamant din judetele Arad (40), Mehedinti (24) si Valcea (1).

––––

Ramase, luni, cu lacatul la porti luni, ca urmare a vremii rele, unitatile scolare din judetul Gorj nu se vor deschide nici in a doua zi a saptamanii.

Un anunt oficial in acest sens a fost facut marti, de catre reprezentantii Inspectoratului Scolar Gorj. Masura suspendarii cursurilor pentru 18 decembrie a fost luata de Comandamentului Judetean pentru situatii de Urgenta Gorj, „tinand cont de evolutia nefavorabila a vremii, de prognoza meteo pentru perioada urmatoare, de faptul ca la aceasta ora pe drumurile nationale si judetene se circula foarte greu si de informarile primite din unitatile de invatamant ale judetului”.

Deja Ministerul Educatiei transmisese inca de duminica faptul ca marti s-a decis suspendarea completa a cursurilor in unitatile de invatamant preuniversitar din judetul Timis, dar si in in scoli din alte doua judete. Mai exact – „ca urmare a unor avarii la reteaua de energie electrica nu se vor sustine ore de curs in scolile din 39 de localitati din judetul Arad. Din acelasi motiv, o unitate de invatamant din judetul Satu Mare nu va organiza cursuri in intervalul 17 – 18 decembrie”, din cate informeaza institutia condusa de Ecaterina Andronescu.

author avatar
Cristina Stefan
407 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger