AcasăNewsȘcolile rămân închise și după 11 ianuarie! Ministrul Educației: „Mi se pare...

Școlile rămân închise și după 11 ianuarie! Ministrul Educației: „Mi se pare mult prea scurt”

Sorin CimpeanuȘcolile rămân închise și după 11 ianuarie! Ministrul Educației: „Mi se pare mult prea scurt” / foto: Mediafax

Școlile nu se redeschid pe 11 ianuarie, anunță ministrul Educației Sorin Cîmpeanu. Oficialul spune că această dată din calendarul anului școlar actual este un termen „mult prea scurt” pentru ca elevii să se întoarcă la clase.

Ministrul Educației spune că „instituțional” ministerul pe care îl conduce „își dorește deschiderea cât mai grabnică a școlilor”. A făcut această declaraţie fără să prezinte totuşi o situație actualizată a condițiilor epidemiologice sau un plan concret pentru redeschiderea școlilor. Cîmpeanu a precizat însă că elevii nu vor reveni în bănci peste o săptămână.

„Pe 11 ianuarie mi se pare mult prea scurt. Pe 11 ianuarie e termenul dintr-un calendar care a fost construit cu multe luni de zile în urmă. Ministerul Educației, instituțional, îşi doreşte redeschiderea cât mai grabnică a şcolilor, în măsura în care situaţia epidemiologică o va permite. Revenirea la şcoală se va face ţinând seamă şi de ceea ce vor face alte state care se confruntă cu aceeaşi problemă”, a declarat ministrul Educaţiei, conform Ştirileprotv.

Ministerul Sănătății decide deschiderea școlilor

Sorin Cîmpeanu a subliniat că autorităţile sanitare vor fi cele care decid redeschiderea şcolilor. Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă va decide deschiderea şcolilor, ministrul Educaţiei face doar propunerea.

Ministrul a declarat că revenirea copiilor în sălile de curs se va face pe 8 februarie 2021. Decizia finală, însă, va fi luată de Ministerul Sănătăţii.

„Știm, ele ar trebui deschise după calendar pe 11 ianuarie, semestrul al II-lea începe pe 8 februarie, asta este o urgență zero”, a mai spus Cîmpeanu. Acesta a menționat faptul că trebuie să se consulte cu specialiștii în epidemiologie „trebuie să ținem seama de evoluția mai ales a acestei noi forme pe care a căpătat-o virusul, care din păcate are în centrul atenției tocmai copiii. Trebuie să vedem cum procedează și alte state”, a spus ministrul Educaţiei.

Toţi elevii din România se află, până pe 11 ianuarie, în vacanţa de iarnă. Pe 30 ianuarie, aceştia vor intra în vacanţă intersemestrială timp de o săptămână.

author avatar
Andreea Vlad
734 afisari

3 COMENTARII

  1. Deschide vscolile domnule ministru. Deschide scolile nu lasa analfabetismul sa creasca. Pe timpul lui Ceausescu, eram saraci nu aveam lumina, caldura, mancare, dar scolile nu s-au inchis. Inainte de razboi cand erau liberalii la conducere, oameni spun case faceau 4 clase primare. Deschide scolile domnule ministru, nu va lasa neamtul, duceti-va dracu cu liberalismul vostru.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger