AcasăNewsScolile din Bucuresti, inchise luni si marti

Scolile din Bucuresti, inchise luni si marti

Semnal de alarmă tras de FSLI

Zapada a dus la suspendarea cursurilor, in zilele de luni si marti, in toate unitatile de invatamant preuniversitar din Capitala, au anuntat reprezentantii Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti. Masura a fost luata pentru „degajarea cailor de acces” in scoli.

(foto: realitatea.net)

„In urma informatiilor primite de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta al Municipiului Bucuresti si a conditiilor dificile de acces catre unitatile de invatamant, conducerea Inspectoratului scolar al Municipiului Bucuresti a decis suspendarea cursurilor pentru zilele de 6 si 7 februarie 2012 in toate unitatile de invatamant preuniversitar din Municipiul Bucuresti”, potrivit unui comunicat de presa remis de institutia amintita.

Inspectorul general scolar al Capitalei, Cristian Alexandrescu, a declarat pentru Mediafax ca nu sunt probleme speciale in scoli, dar trebuie curatate caile de acces spre unitatile de invatamant. „Am luat aceasta decizie dupa ce am discutat cu ISU Bucuresti. Accesul in scoli se face cu dificultate, asa ca elevii care invata luni dupa-amiaza nu vor mai veni la cursuri, iar maine toata ziua vor ramane acasa toti scolarii”, a mai spus Cristian Alexandrescu.

Ministerul Educatiei a anuntat ca luni sunt suspendate cursurile in 2.667 de unitati de invatamant, in judetele Vrancea, Olt si Ialomita sunt inchise toate scolile, iar in Iasi, Botosani si Galati sunt inchise toate scolile din mediul rural.

Pana miercuri dimineata, Bucurestiul, sudul Moldovei, Dobrogea, Muntenia si Oltenia se afla sub Cod portocaliu de ninsori, in vreme ce nordul si centrul Moldovei, Banatul si zona montana se afla sub Cod galben de ninsori. Potrivit meteorologilor, in aceasta perioada va ninge viscolit in sudul Moldovei, Dobrogea, Muntenia si Oltenia, iar viteza vantului va depasi la rafala 70-80 km/h, reducand vizibilitatea sub 50 m. De asemenea, pentru nordul si centrul Moldovei, Banat si zona de munte a fost emisa atentionare Cod galben. Va continua sa ninga, iar vantul va avea viteze de pana la 30-40 km/h.

509 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger