AcasăNewsScoli inchise din cauza ploilor

Scoli inchise din cauza ploilor

Valul de precipitatii abatute asupra Romaniei, indeosebi a estului tarii, a inundat case, drumuri, cai ferate si, mai nou, a dus si la inchiderea unor scoli.

Edilul Necula (foto: Facebook)

Primarul a dispus – ca masura preventiva, dupa cum a tinut sa sublinieze – evacuarea tuturor unitatilor de invatamant din intreg orasul, astfel incat elevii care apucasera sa vina la cursuri au fost trimisi acasa, iar cei care ar fi urmat sa invete in tura de dupa-amiaza instiintati sa nu mai bata drumul pana la scoli.

Situatia s-a inregistrat in Bacau, oras din estul tarii aflat pana in cursul serii sub incidenta unui Cod Portocaliu de ploi, unde edilul Cosmin Necula a transmis, via Facebook, un mesaj prin care dadea de veste locuitorilor urbei despre faptul ca a decis oprirea cursurilor si trimiterea scolarilor acasa. „Pentru a evita orice situatie cu potential de risc pentru copii, va anunt ca am luat decizia ca incepand cu ora 11, toate unitatile de invatamant din municipiul Bacau sa fie evacuate. Toti copiii pot pleca acasa! Ii rog pe parinti sa isi ia copiii de la unitatile de invatamant”, a sunat primul mesaj postat de primar pe reteaua de socializare.

Ca urmare a temerilor aparute in randul comunitatii, dar si a intrebarilor aparute in privinta motivelor care l-au determinat pe edil sa ia o astfel de masura, Necula a trecut din nou la taste si a postat un nou mesaj, incercand sa ii convinga pe bacauanii sai ca e strict vorba despre un demers pur preventiv. „Datorita ploii care continua, exista riscul ca subsolurile si curtile scolilor, sa fie inundate. Pentru a evita orice disconfort cauzat copiilor, s-a luat aceasta masura cu caracter PREVENTIV”, a subliniat edilul bacauan.

105 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger