AcasăNewsScoateti democratia in afara legii!

Scoateti democratia in afara legii!

In numele democratiei, politicienii, indiferent de culoarea lor politica, au facut cele mai mari abuzuri. Au calcat in picioare legile, s-au sters la fund cu regulamentele, sustinand cu tupeu ca numai asa tara noastra poate sa redevina un regim constitutional.

Parlamentul Romaniei a fost transformat intr-un camp de bataie

Dupa ce aproape trei ani la rand nu au respectat nicio regula, democrat-liberalii se plang acum ca sunt vanati si umiliti. “Linsaj politic”, “jihad politic”, “lovitura de stat”, asa au caracterizat pedelistii actiunile uselistilor.

Mesajul PDL-istilor catre premier: „Rusine, Victor Ponta!“

Aceiasi pedelisti care si-au pus soferii in functii de directori au ignorat Parlamentul, asumandu-si raspunderea pe toate pachetele legislative importante, au santajat primari si parlamentari, au impartit fonduri discretionar etc. Din aceasta lista de pacate nu trebuie sa lipseasca furtul pe fata al Robertei Anastase la legea pensiilor si incalcarea tuturor cutumelor parlamentare la investirea Guvernului Ungureanu. Acum, desi recunosc ca au facut multe greseli, democrat-liberalii sustin ca abuzul lor a fost mai mic.

USL da poporului doar circ

Hamesiti dupa opt ani de opozitie, uselistii vor sange. Nu pentru ca ei ar fi frustrati si plini de ura, ci pentru ca “asa a vrut poporul”. O scuza penibila, la adapostul careia pesedistii si liberalii fac toate ordinariile posibile. Si nu o fac finut si cu tact, ci cu bocancii.  Sa fi cerut oare poporul ca Monitorul Oficial sa treaca in subordinea Guvernului, Curtea Constitutionala sa fie redusa la tacere si Consiliul de atestare a titlurilor universitare sa fie desfiintat? Cu siguranta, nu. Poporul a cerut un trai decent, respect, o retea de autostrazi, o fiscalitate de bun simt. A primit in schimb doi sefi noi-nouti la Camera si la Senat, un uninominal  neconstitutional si, in curand, capul lui Traian Basescu pe tava.  Toate prin incalcarea legilor si Constitutiei.

Vasile Blaga suspendat, Crin Antonescu atarnat de sefia Senatului

”Tancul” uselist a trecut, ieri, si peste Vasile Blaga, pe care l-a inlaturat de la presedintia Senatului in doar cateva ore.

Vasile Blaga a pierdut functia de presedinte al Senatului

Intrunit in absenta lui Blaga, Biroul permanent al Senatului a decis, la pranz, convocarea unei sesiuni extraordinare speciale pentru revocarea presedintelui pedelist, decizie imediat publicata in Monitorul Oficial. Cum motive nu aveau (pesedistul Ilie Sarbu tocmai il laudase pe Blaga, cu vreo doua zile in urma, pentru modul corect in care conduce Senatul!), uselistii au inventat din mers o noua ”regula”: ”presedintele Senatului, in exercitarea functiei, trebuie sa fie neutru din punct de vedere politic”. Ipocrizie demontata imediat tot de ei, din momet ce in locul ”politicului” Vasile Blaga l-au ales pe ”neutrul” Crin Antonescu in fruntea Senatului. Cel mai mare castig din aceasta revocare urat mirositoare il are Victor Ponta, care scapa asa de reprosurile facute lui Antonescu: ”Tu te-ai ales cu Guvernul, iar eu cu nimic”.

Roberta Anastase si-a amanat executia

Constienta ca va avea aceeasi soarta ca Vasile Blaga, presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase a tras cat a putut de timp.

Roberta Anastase, greu de urnit din functia de presedinte al Camerei Deputatilor

Chiar daca cererea de revocare din functie nu fusese inca depusa, Roberta Anastase a fost somata  de uselisti sa elibereze biroul si sa-l pregateasca pentru noul sef al deputatilor, pesedistul Valeriu Zgonea. Daca in cazul lui Vasile Blaga lucrurile au mers snur, Anastase s-a dovedit mult mai greu de urnit, deputatii tinand-o din pauza in pauza si din consultari in consultari.

Curtea Constitutionala, in pericol

Deputatii si senatorii USL au discutat doua variante pentru rezolvarea conflictului dintre Parlament si Curtea Constitutionala.

Potrivit unor surse din PSD, parlamentarii majoritatii luau in calcul fie sa demareze o actiune in instanta impotriva judecatorilor CCR, fie sa retraga mandatele celor numiti de Parlament. Evident, informatia a fost ulterior dezmintita de uselisti. Cu toate acestea, judecatorii constitutionali au cerut sprijinul Parlamentului si presedintelui, sustinand ca CCR este obiectul unui atac fara precedent. “Atacurile politice din ultimul timp la adresa Curtii Constitutionale creeaza cel mai periculos precedent, punand la indoiala deciziile luate atat de judecatorii constitutionali, cat si de instantele de judecata, iar nerespectarea hotararilor lor de catre parlamentari deschide calea abuzurilor”, se arata in scrisoarea transmisa de judecatorii CCR.

Avocatul Poporului, victima colaterala

Ca planurile USL sa mearga struna, Avocatul Poporului, Gheorghe Iancu, trebuia sacrificat si inlocuit cu un personaj care sa nu deranjeze actuala putere.

USL a propus revocarea lui Gheorghe Iancu din functia de Avocat al Poporului

Sustinand ca si-a utilizat prerogativele constitutionale si legale pentru a servi interesele politice ale PDL, social-democratii si liberalii au cerut revocarea lui Gheorghe Iancu din functia de Avocat al Poporului.  Fara sa tina cont de faptul ca nu exista un temei legal, comisiile juridice au dat unda verde solicitarii USL. In locul lui Gheorghe Iancu, pesedistii si liberalii l-au propus pe Valer Dorneanu pe post de interimar.

Uninominalul ar putea trece prin asumarea raspunderii

Desi Curtea Constitutionala a decis ca Legea electorala care prevede introducerea votului uninominal pur este neconstitutionala, Guvernul   i-a in calcul o asumare de raspundere, cel mai probabil joi.  Cel putin asa sustin surse din USL, care au precizat ca, la pachet cu uninominalul, Executivul isi va asuma raspunderea si pe noua  Lege a referendumului,  prin care presedintele poate fi demis cu jumatate plus unu din numarul alegatorilor care s-au prezentat la urne.

Basescu are zilele numarate

Intreagul circ parlamentar la care am asistat ieri are un singur scop: suspendarea presedintelui Traian Basescu.

Presedintele Traian Basescu a cerut actualei majoritati sa nu se mai joace cu institutiile Statului

Uselistii  nu au facut altceva decat sa urmeze un plan  in urma caruia demersul lor sa fie incununat de succes. Cu toate schimbarile si numirile in grafic, pesedistii si liberalii spera ca, pana vineri, Traian Basescu sa fie scos din Palatul Cotroceni. Si cum in razboiul USL-Basescu nu mai exista de mult nicio regula, pesedistii, mai in gluma, mai in serios, avansau ideea ca nu se va mai organiza niciun referendum dupa suspendare. Fortat de imprejurari, presedintele a iesit la rampa, cerandu-le lui Victor Ponta, Crin Antonescu, Daniel Constantin, Kelemen Hunor si Gabriel Oprea sa puna capat acestor actiuni impotriva institutiilor statului. In plus, Basescu a sustinut ca scopul USL, UDMR si UNPR este preluarea controlului justitiei, suspendarea sa fiind doar “o etapa intermediara”.

ANA-MARIA LUDATSER / SIMONA BADULESCU

[poll id=”296″]

author avatar
eNational
606 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger