AcasăNewsSclavie modernă, în 2024, la Giurgiu: oameni cu handicap mintal, puşi la...

Sclavie modernă, în 2024, la Giurgiu: oameni cu handicap mintal, puşi la muncă, fără să primească bani! (VIDEO)

Caz de sclavie modernă la Giurgiu. O familie este bănuită de DIICOT că ar fi racolat persoane vulnerabile, cu handicap mintal, pe care le-ar fi pus să muncească din greu, în gospodărie sau pe câmp, fără niciun ban.

Victimele erau ținute în condiții jalnice.

I-au ţinut în condiţii insalubre

Victimele fuseseră racolate din gări şi erau ţinute în locuinţe insalubre, cu forţa. Aşa zişii stăpâni ai lor fac parte dintr-o familie din Giurgiu care acum răspunde întrebărilor unei echipe de procurori.

Oamenii erau folosiţi la munci gospodăreşti, la îngrijirea animalelor, fără a fi plătiţi sau hrăniţi ori măcar trataţi, cei mai mulţi dintre ei suferind de boli grave, care fără doar si poate s-ar fi inrăutăţit, având in vedere conditiile de trai.

Rămâneau şi fără acte

Li se luau actele și erau puși să aibă grijă de animale să recolteze porumbul, să facă rost de lemne de foc, să le taie sau să presteze munci folosul comunității pentru unul dintre suspecți.

Uneori victimele mâncau o dată pe zi sau chiar deloc, lucrau mai mult de 12 ore pe zi și dormeau câte 3-4 ore pe noapte. Erau loviți constant și mințiți că vor fi plătiți, dar nu primeau bani niciodată.

La 06:00 dimineaţa, zeci de poliţisti înarmați descindeau într-o curte în care erau adăpostite persoane cu handicap, folosite ca scalvi de către o familie din zonă. Şase persoane au fost găsite în locuinţele improvizate.

author avatar
Andrei Ștefan
212 afisari

2 COMENTARII

  1. Uite asa faci plus valoare fara sa platesti nimic.Nici macar un tva.Judetul Giurgiu, zona unde toti sefii se cunosc cu toti sefii.
    Pe astia nu ii ia.nimeni? Nu cred ca primarul sau seful de post nu stia…

  2. „Premaru’ ” a zis ca din AJOFM a tot emis adeverinte ca firmele din judetul Giurgiu nu au nevoie de oameni la munca.Si atunci, „bietul” primar le tot da ajutoare sociale pe viata conationalilor de acolo.Bai, si cum si-au cumparat masinidin ajutoare sociale ? si de ce firmele se aduc nepalezi la lucru ?Nu intra nimeni in AJOFM asta ???

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger