AcasăNewsSchimbări pe Aeroportul „Henri Coandă” (Otopeni), din 1 martie/Anunțul CNAB

Schimbări pe Aeroportul „Henri Coandă” (Otopeni), din 1 martie/Anunțul CNAB

sursa foto: bucharestairports.ro

Românii cu planuri de călătorie pe cale aeriană sunt anunțați despre anumite schimbări ce se fac la Aeroportul Internațional „Henri Coandă” (Otopeni).

Porțile de control automat la frontieră (ABC) de la Aeroportul Internațional „Henri Coandă” vor fi relocate de la Plecări Internaționale la viitorul flux de Plecări non-Schengen.

Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti (CNAB) a transmis, vineri, în prima zi din luna martie, câteva precizări în acest sens.

Relocarea porților ABC

„În continuarea măsurilor luate pentru implementarea fluxurilor Schengen / non- Schengen la Aeroportul Internațional Henri Coandă București, începând de vineri, 1 martie 2024, porțile de control automat la frontieră (ABC – automatic border control) vor fi relocate de către Inspectoratul General al Poliției de Frontieră de pe actualul flux de Plecări Internaționale pe viitorul flux de Plecări non-Schengen”, a anunţat, vineri, Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti (CNAB).

Ca urmare a acestui fapt, temporar, capacitatea de procesare va fi redusă.

„Totodată pe fluxul de Sosiri Internaționale capacitatea de procesare va fi temporar redusă, ca urmare a lucrărilor de relocare a unor ghișee de control de frontieră către noul flux non-Schengen”, anunță compania Aeroporturi București.

Nu în ultimul rând, în comunicatul transmis vineri, 1 martie, se menționează că atât CNAB, cât și Poliția de Frontieră „depun toate eforturile pentru a minimiza disconfortul pasagerilor în luna martie, când se finalizează reconfigurarea Schengen a terminalelor Aeroportului Henri Coandă”.

author avatar
Andrei Coman
1.370 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger