AcasăNewsSchimbări majore în Poliție. Dotări de ultimă generație pentru mii de agenți

Schimbări majore în Poliție. Dotări de ultimă generație pentru mii de agenți

Ministerul Afacerilor Interne a dotat 6.000 de agenți de poliție cu sisteme de supraveghere video.

Începând din data de 17 septembrie, pe străzi românii vor vedea că agenții de poliție au atașat la uniforme sisteme de supraveghere video.

Aceste sisteme au fost, deocamdată, date agenților de la Poliția Rutieră, Transporturi și Ordine Publică, dar în perioada următoare și alte departamente vor fi dotate cu astfel de camere video.

În acest fel, Ministerul Afacerilor Interne speră că, înregistrând fiecare situație operativă să elimine controversele referitoare la comportamentul polițiștilor, al persoanelor legitimate sau al modului de intervenție.

Mai bine mai târziu, decât niciodată

Aceste camere video de mici dimensiuni trebuiau să fie achiziționate încă de acum câteva luni, chiar fiind anunțate pe data de 10 iulie.

„Vom cumpăra camere video pentru fiecare poliţist de la Rutieră, [asta] va eradica fenomenul corupţiei la Poliţia Rutieră, va responsabiliza poliţistul în dialog cu şoferul şi, în acelaşi timp, şoferul în dialog cu poliţistul, [întrucât va exista] proba video’, a declarat Marcel Vela, ministrul de Interne, în luna ianuarie a acestui an.

Atunci au fost anunțate că vor fi achiziționate 12.000 de camera video, dar doar jumătate au devenit operative și montate pe uniformele agenților de poliție.

„Probabil că unii șefi din Poliția Română nu își doresc ca realitatea din teren să fie văzută pe camere.
Proiectul pe care l-am început și demersul pe care îl facem a început de la niște cifre ale raportului ONU. Între 2014-2016 au existat 3000 de plângeri împotriva polițiștilor, și doar în 4 cazuri au fost trimiși în judecată. Pentru restul de 2.996 de polițiști, aceste plânegri au reprezentat o hărțuire și un motiv să nu își mai facă datoria așa cum trebuie”, a declarat Cosmin Andreica, președintele sindicatului Europol.

author avatar
Eli Dan Davidescu
598 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger