AcasăNewsSchimbari majore in invatamantul romanesc: Copiii merg la scoala de la 5...

Schimbari majore in invatamantul romanesc: Copiii merg la scoala de la 5 ani

Guvernul se gandeste extinderea invatamantului obligatoriu in Romania. Copiii ar urma sa intre la scoala cu un an mai devreme, de la varsta de 5 ani.

Anuntul a fost facut chiar de premierul Victor Ponta luni dimineata la o dezbatere despre educatie:

„Pe mine aproape ca m-a convins domnul ministru Pricopie, pentru ca fata mea are 6 ani. Cred ca cu totii trebuie sa ne gandim bine cand ii ducem la scoala pe copii. Propunerea si sistemul care se imune la nivel european si mondial merge spre varsta de 5 ani de la care un sistem institutionalizat – gradinita, un tip de scoala – devine obligatoriu. Or, pentru noi, stiu cate dezbateri a generat clasa pregatitoare. In momentul in care vorbim de acest sistem de la 5 ani, n-as vrea sa il introduca Guvernul ca asa se face in alte parti. As vrea ca oamenii sa il cunoasca, sa stie si sa vedem daca ce se intampla pe plan mondial e solutia buna si corecta”, a spus Ponta.

Guvernul vrea sa adopte o decizie in acest sens, aratand ca, la nivel european si mondial, se discuta ca toti copiii sa fie de la 5 ani intr-un sistem institutionalizat de educatie. Asadar, intrarea in gradinita sau la scoala incepand cu varsta de 5 ani ar putea deveni astfel obligatorie in Romania.

author avatar
Andra Nesu
741 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger