AcasăNewsSchimbări în obținerea permisului de conducere. UE vrea reguli speciale

Schimbări în obținerea permisului de conducere. UE vrea reguli speciale

permisSchimbări în obținerea permisului de conducere. UE vrea reguli speciale

Uniunea Europeană vrea să schimbe valabilitatea permiselor de conducere.Țări din Uniunea Europeană deja aplică o astfel de măsură.

Mai mult de atât, în proiectul Comisiei Europene este dat un exemplu, cel al Germaniei, în care unii șoferi, care au peste 70 de ani, au decis să predea în mod voluntar permisul de conducere și să nu mai conducă, nesimțindu-se în siguranță, potrivit antena3.

Se schimbă valabilitatea permiselor de conducere

Persoanele cu vârsta de peste 70 de ani vor fi nevoite să dovedească în mod regulat că sunt apte să se afle la volan.

Pe de altă parte, în proiectul Comisiei Europene se mai arată și faptul că permisul de conducere și-ar putea schimba perioada de valabilitate.

Dacă acum are o valabilitate de 10 ani, ar putea fi modificată această perioadă și ar putea crește până la 15 ani.

Prin urmare, din 15 în 15 ani să ne schimbăm permisele de conducere și legislația privind valabilitatea permisului de conducere să fie la fel în toate țările Uniunii Europene.

Controale medicale mai aspre

În proiectul Comisiei se mai arată alte câteva modificări. De exemplu, persoanele care suferă de diverse boli, precum șoferii care au probleme de vedere, să facă controale regulate, pentru că altfel li s-ar putea suspenda permisul de conducere.

Mai sunt și alte lucruri privind modificările legislației pe care Comisia Europeană vrea să o facă. De exemplu, pentru permisul de conducere nu ar trebui să fie eliberat pentru bolile care afectează sistemul muscular. Prin urmare, persoanele care au astfel de probleme ar putea să nu mai dețină permis de conducere.

În acest context, Comisia Europeană propune înăsprirea controalelor medicale. Mai exact cei care suferă în mod regulat de hipoglicemie sau au dizabilități cognitive ori intelectuale grave nu vor mai putea şofa. La fel ar putea păţi şi şoferii care are abuzează de alcool sau droguri, notează observatornews.ro.

author avatar
Andreea Vlad
358 afisari

4 COMENTARII

  1. Mereu apar tot felul de ” luminati ” cu tot felul de idei care le trec prin cap ! Ar trebui sa fie publicata o statistica : cati conducatori auto care au peste 70 ani au provocat accidente vis a vis de cei pana in 30-40 ani care au provocat accidente ! Masurile sa fie luate pentru cei care statistic provoaca cele mai multe accidente ! Daca unii nemti de peste 70 ani ,”obositi ” au simtit ca nu mai pot conduce , nu trebuie GENERALIZAT !

  2. Ba dementilor, luati-va dracului dupa firmele de asigurari, ca aia stiu cu ce se confrunta si pun tarife corespunzatoare.
    Nu degeaba firmele de asigurari stabilesc pentru spermatozoizi prime gigantice, iar cele mai mici sint pentru soferii in virsta .
    Si Nae are dreptate privind frecventa accidentelor pe categorii de virsta.
    Iar daca o persoana, indiferent de virsta , are probleme PSIHICE, NEUROLOGICE, OFTALMOLOGICE-necorectabile prin ochelari, de NUTRITIE etc.
    medicii sa aiba OBLIGATIA sa informeze DIRECT organele abilitate, pentru ca respectiva persoana sa nu mai conduca.
    Iar mue sa ne pupe-n cur si sa stea dracului in banca ei ca a devenit o structura bolsevica dictatoriala.
    Oricum, in curind mue se va pulveriza, fiindca e un anus contra naturii !!!

  3. Ca la scoala o sa fie si cu carnetele. Care cum vine trage prevederi noi. Ce conteaza ca unii au citeva mii de puncte penalizare, tinar sa fie !

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Programul Gabrielei Firea pentru Primăria Capitalei. Aeroport în sudul Bucureștiului și dezvoltarea/extinderea rețelei de metrou, printre promisiuni

Senatorul Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Generală a Bucureștiului și-a prezentat Programul de guvernare locală 2024 – 2028. Candidatul PSD își propune să...

Imagini incredibile cu rapperul american Sean Diddy când îşi bate iubita cu sălbăticie pe holurile unui hotel (VIDEO)

Cassie Ventura, fosta iubită a lui Sean Diddy, i-a intentat proces artistului și-l acuză, printre altele, de viol. O înregistrare video din 2016 îl...
proger