AcasăNewsSchimbări importante în Programul Rabla pentru electrocasnice 2022! Despre ce este vorba

Schimbări importante în Programul Rabla pentru electrocasnice 2022! Despre ce este vorba

rablaSchimbări importante în Programul Rabla pentru electrocasnice 2022! Despre ce este vorba

Programul Rabla pentru electrocasnice va fi modificat, iar una dintre principalele schimbări va fi eliminarea televizoarelor din categoria echipamentelor eligibile.

O altă modificare este faptul că va fi redus de la 15 la 7 zile termenul de utilizare a voucherului la comercianți.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Mediului, vor fi prevederi mai restrictive în ceea ce privește utilizarea voucherelor în programul Rabla pentru electrocasnice, Ministerul Mediului spunând că o astfel de măsură va fi luată pentru a stimula nu doar generarea acestora, cât și utilizarea efectivă.

Conform Ministerului Mediului, din sesiunile anterioare s-a constatat că multe persoane au rezervat voucherele, dar nu le-au utilizat, ceeea ce a determinat o grevare inutilă a bugetului și lipsa posibilității participării altor persoane în cadrul programului.

Astfel, voucherul rezervat trebuie utilizat în perioada prevăzută în ghid, sub sancțiunea lipsei posibilității de a mai rezerva acelși tip de voucher în timpul anului calendaristic.

Termenul de utilizare a voucherelor, redus

O altă modificare privește reducerea termenului de utilizare la comercianți a voucherului de la 15 zile la 7 zile, astfel încât să fie posibilă organizarea mai multor sesiuni anuale și implicit creșterea succesului Programului și a gradului de utilizare a bugetului alocat.

Totodată, au fost eliminate televizoarele din categoria echipamentelor eligibile, având în vedere faptul că în ultimi ani au fost înlăturate din piață majoritatea televizoarelor, mari consumatoare de energie, iar programul gestionat de AFM a fost principalul catalizator în acest sens. Drept pentru care, prin această modificare se concentrează resursele alocate în anul 2022 pentru acest program către eficientizarea energetică și în cazul celorlalte tipuri de echipamente, nu doar către piața de televizoare, spune Ministerul Mediului.

author avatar
Andreea Vlad
413 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger