AcasăNewsSchimbarea online a furnizorului de energie și gaze. Când va putea fi...

Schimbarea online a furnizorului de energie și gaze. Când va putea fi utilizată noua platformă lansată de ANRE

energieSchimbarea online a furnizorului de energie și gaze. Când va putea fi utilizată noua platformă lansată de ANRE

Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei a finalizat realizarea platformei online de schimbare a furnizorului de energie electrică şi gaze naturale la nivel naţional (POSF), informează ANRE printr-un comunicat.

​Platforma IT care ar trebui să permită schimbarea furnizorului de energie electrică şi gaze naturale în 24 de ore a fost finalizată și, din 10 octombrie, furnizorii au început să încarce metadatele aferente celor aproximativ 15 milioane de locuri de consum și a contractelor aferente de furnizare și de rețea, a anunțat marți ANRE.

Proiect de peste 19 milioane de lei

După finalizarea acestei etape, Autoritatea Națională de Reglementare în Energie (ANRE) spune că va verifica cu furnizorii și operatorii de rețea modul de funcționare a platformei online de schimbare a furnizorului de energie electrică şi gaze naturale (POSF) și fluxurile de schimbare a furnizorului atât de energie electrică, cât și de gaze naturale, de la accesarea ofertelor în comparator până la semnarea contractului.

Autoritatea spune că adoptarea unor măsuri de simplificare a procedurilor administrative pentru toți consumatorii implicați în procesul de schimbare a furnizorului de energie electrică şi de gaze naturale, concomitent cu implementarea unei soluții informatice intuitive și inovative, va conduce la reducerea termenului actual de 21 de zile în vederea îndeplinirea noilor cerințe europene care prevăd ca până în anul 2026 procesul tehnic de schimbare a furnizorului să se finalizeze în 24 de ore.

Proiectul POCA, cu termen de finalizare la data de 2 decembrie 2022, este cofinanţat din Fondul Social European, prin Programul Operaţional Capacitate Administrativă 2014-2020, iar valoarea totală a proiectului este de peste 19,223 milioane lei, din care 98% cheltuieli nerambursabile (circa 18,839 milioane lei) şi 2% cheltuieli contribuţie proprie ANRE (384.465 lei).

author avatar
Andreea Vlad
607 afisari

5 COMENTARII

  1. Volti * Amperi = Wattii,
    Wattii * ora = MWh,
    MWh * furnizor = factura,
    cine g’ozu mamii lor sunt aia?????

    • Astia e gaozarii de Libearli, tradatori prin execelenta, ei e noua elita a neamului romanesc, o sleatha de golani avizi dupa spaga si furt

  2. producator,transportator,furnizor,distribuitor,
    estimator,facturator,incasator….
    -se pare ca va place gang-bangul!

  3. Faci contracte pe doi ani și ce faci cu platformsa asta?? Praf in ochi voi trebuie sa reglementatii si plafonat preturi restul e bla bla.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger