AcasăNewsDe la „inteligentul” ION vine asta?! Țăranii care vând pătrunjel, obligați să...

De la „inteligentul” ION vine asta?! Țăranii care vând pătrunjel, obligați să dețină POS-uri!

cardSchimbarea momentului în piețe! Românii ar putea plăti cu cardul la tarabe

Plata cu cardul la piaţă s-ar putea extinde în România, în contextul în care există puține locuri în țară unde producătorii agricoli și comercianții dețin POS-uri.

Marți, în cadrul evenimentului „Piaţa agroalimentară – continuitate pentru comunitate”, Asociaţia Administratorilor de Pieţe din România (AAPR) a transmis că dorește extinderea Proiectului „Plata cu cardul la piaţă”, dar şi utilizarea codurilor QR cu ajutorul cărora cumpărătorii vor putea verifica atestatele producătorilor.

În ce orașe din țară se găsesc producători cu POS la tarabă

„Proiectul a început, a fost implementat cu succes în câteva oraşe din ţară – şi mă refer în primul rând la Sibiu, Bucureşti, în sectorul 1, Iaşi şi Galaţi. Colaborarea cu Mastercard şi Patria Bank continuă în acest sens, proiectul se va dezvolta, se va extinde pentru că este un proiect foarte bun, foarte bine primit de producători, cât şi de cumpărători.

Este o modalitate simplă, eficientă de a face cumpărături, iar prin această modalitate venim în sprijinul generaţiilor tinere pe care dorim să le aducem în piaţă, pe care încercăm să le ajutăm să descopere gustul produsului românesc”, a spus preşedintele AAPR, Teodor Ioan Birţ, informează Agerpres.

Clienții vor afla de unde provin produsele pe care vor să le cumpere

Referitor la proiectul de identificarea a producătorilor pe baza codurilor QR, Birţ a afirmat că aceasta este o altă modalitate prin care se doreşte mai multă transparenţă.

„Codul QR este o altă modalitate prin care încercăm să fim mult mai transparenţi. Deja este implementată în piaţa din Alexandria şi în următoarea perioadă se va extinde şi în celelalte pieţe din ţară. Este vorba despre un cod pe care îl poate tasta oricine, simplu, cu ajutorul unui telefon, iar în urma acestei tastări putem să avem în prima fază datele de identificare ale celui care este la masă, deci, practic, putem verifica dacă este producător şi dacă produsele pe care le are pe masă corespund cu cele din carnetul de producător.

Ştiţi foarte bine că una dintre temerile celor care vin să cumpere din piaţă este de a nu fi păcăliţi, în sensul în care să nu meargă la standurile de producători şi să dea peste comercianţi acolo, motiv pentru care prin această metodă au siguranţa că fac aceste cumpărături direct de la producători”, a explicat Teodor Ioan Birţ.

author avatar
Andreea Vlad