AcasăNewsDe la „inteligentul” ION vine asta?! Țăranii care vând pătrunjel, obligați să...

De la „inteligentul” ION vine asta?! Țăranii care vând pătrunjel, obligați să dețină POS-uri!

cardSchimbarea momentului în piețe! Românii ar putea plăti cu cardul la tarabe

Plata cu cardul la piaţă s-ar putea extinde în România, în contextul în care există puține locuri în țară unde producătorii agricoli și comercianții dețin POS-uri.

Marți, în cadrul evenimentului „Piaţa agroalimentară – continuitate pentru comunitate”, Asociaţia Administratorilor de Pieţe din România (AAPR) a transmis că dorește extinderea Proiectului „Plata cu cardul la piaţă”, dar şi utilizarea codurilor QR cu ajutorul cărora cumpărătorii vor putea verifica atestatele producătorilor.

În ce orașe din țară se găsesc producători cu POS la tarabă

„Proiectul a început, a fost implementat cu succes în câteva oraşe din ţară – şi mă refer în primul rând la Sibiu, Bucureşti, în sectorul 1, Iaşi şi Galaţi. Colaborarea cu Mastercard şi Patria Bank continuă în acest sens, proiectul se va dezvolta, se va extinde pentru că este un proiect foarte bun, foarte bine primit de producători, cât şi de cumpărători.

Este o modalitate simplă, eficientă de a face cumpărături, iar prin această modalitate venim în sprijinul generaţiilor tinere pe care dorim să le aducem în piaţă, pe care încercăm să le ajutăm să descopere gustul produsului românesc”, a spus preşedintele AAPR, Teodor Ioan Birţ, informează Agerpres.

Clienții vor afla de unde provin produsele pe care vor să le cumpere

Referitor la proiectul de identificarea a producătorilor pe baza codurilor QR, Birţ a afirmat că aceasta este o altă modalitate prin care se doreşte mai multă transparenţă.

„Codul QR este o altă modalitate prin care încercăm să fim mult mai transparenţi. Deja este implementată în piaţa din Alexandria şi în următoarea perioadă se va extinde şi în celelalte pieţe din ţară. Este vorba despre un cod pe care îl poate tasta oricine, simplu, cu ajutorul unui telefon, iar în urma acestei tastări putem să avem în prima fază datele de identificare ale celui care este la masă, deci, practic, putem verifica dacă este producător şi dacă produsele pe care le are pe masă corespund cu cele din carnetul de producător.

Ştiţi foarte bine că una dintre temerile celor care vin să cumpere din piaţă este de a nu fi păcăliţi, în sensul în care să nu meargă la standurile de producători şi să dea peste comercianţi acolo, motiv pentru care prin această metodă au siguranţa că fac aceste cumpărături direct de la producători”, a explicat Teodor Ioan Birţ.

author avatar
Andreea Vlad
924 afisari

17 COMENTARII

  1. Abia astept sa cummpar doua legaturi de ceapa verde cu cardul !
    Guvernantii nu mai sint normali si vor crapa in curind, cu totii !

    • O să mor și card n-o să am. Să-i ia draku de demenți. Suntem conduși de niște indivizi al căror loc e în spatele gratiilor. Nu cred că mă va obliga cineva să am telefon mobil. Toată viața n-am avut decât telefon fix, cu rotiță și la ăla vreau să rămân.

  2. „Plata cu cardul la piaţă s-ar putea extinde în România…” „Este o modalitate simplă, eficientă de a face cumpărături, iar prin această modalitate venim în sprijinul generaţiilor tinere pe care dorim să le aducem în piaţă,…”
    Toate aceste metode au ca plan final controlul absolut al cetateanului (tanar si prost). Atotritatile vor sa stie exact cate boabe de fasole ai cumparat, de la cine, la ce ora si in ce zi si care piata a carei localitati s-a intamplat evenimentul respectiv. Prostoboimea (mai ales aia tineri carora le pute daca nu platesc cu telefonul) nu-si da seama ca banul cash este sfant, inseamna libertate si cu toate astea ei promoveaza tampenia cu POS-urile inclusiv pe varf de munte. Stai sa vina un mare EMP de la Soare, sa-i vezi dupa aia pe trotinetisti incercand sa cumpere barabule de la piata cu cardul, sau dintr-o simpla apasare de buton sa-i lase banca doar in izmene ca sa nu le inghete coaele pe care nu le au.
    La munca la multinationale sclavilor si marsh la credit pe 30 de ani pentru apartament de carton la marginea orasului pe camp. Sclaveti spalati pe creier.

  3. Vai de noi.
    cum sa obligi pe nană Frosa cu 2 clase , din Cocoțații din Deal care vine in piata de la oras si vinde patrunjel mărar salata si ceapa verde din gradina ei,ca sa isi completeze amarâta de pensie sa isi deschida cont la vreo banca si sa aiba POS pt a incasa banii pe card ? ha?

    • Micii producatori de verdeturi trebuiesc desfiintati, mai ales daca au si o pensie de 700 de lei, mama lor de chiaburi si de evazionisti fiscali !!!!! Se imbogatesc cu ajutorul banilor cash, ca sa nu stie atotritatile de unde vin banii negri.

  4. Gata.A eliminat Ciuca evaziunea mamaei care de abia isi duce viata cu o pensie mizera.
    Dar ai dracului de se ocupa de aia care arunca bani fara numar si se dau jos din „gipane” , fara declaratie de venit.
    Si mai vor sa ii votam.

  5. Un pas important spre moneda digitala. Scoatem banii fizici din uz numai cei electronici sa fie folositi

  6. Ma baiatule, tu esti intreg la minte ??? Monede digitale, legaturi de patrunjel, Doamne Dumnezeule, generatie de scelerati, v-ati pierdut si aia doi neuroni care-i aveati ? Plecati dracu toti in Europa si sa va intoarceti cind invatati sa munciti ceva. Derbedeilor !

  7. Pericol in ROU ! S-a umplut de timpiti ! Pentru lecuire puneti-i sa citeasca o carte ! Credeti ca stiu ? Nu, o tin invers !

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger