AcasăNewsSchimbare. Presedintele o chema marti pe Dancila la consultari

Schimbare. Presedintele o chema marti pe Dancila la consultari

Iohannis ar accepta un premier dupa calapodul sau...

Daca in prima faza se anuntase ca Teodor Melescanu este asteptat marti, la sediul Presedintiei, cu explicatii pe tema mutarii ambasadei, iar apoi – pe surse, e drept – ca ministrul de Externe nu ar mai fi mers, pana la urma, la discutiile cu primul om in stat, in cursul dupa-amiezii s-a aflat ca Iohannis i-a adresat premierul Dancila o invitatie de a merge la consultari la Cotroceni.

Mesajul dinspre Presedintie vine in contextul in care atat liderii PSD si ALDE, cat si prim-ministrul au reactionat pe marginea chemarii la Cotroceni a ministrului de Externe, ideea comuna fiind ca e nevoie ca in prealabil sa aiba loc o discutie cu premierul, in situatia in care seful statului doreste sa discute cu un reprezentant al Executivului.

Iata ca dupa aceste declaratii, in urma cu scurta vreme s-a transmis si public faptul ca presedintele Iohannis i-a adresat premierului Dancula o invitatie la dialog – la aceeasi ora la acre ar fi urmat sa ajunga sa de aochii cu presedintele ministrul de Externe.

„Avand in vedere opiniile exprimate de Guvern in legatura cu evolutii recente din politica externa, in temeiul dispozitiilor art. 86 din Constitutie, va invit pentru consultari in data de 15 mai a.c., ora 11:00, la Palatul Cotroceni. Consultarile vizeaza clarificarea unor aspecte ce tin de politica externa a Romaniei, inclusiv problematica relocarii ambasadei Romaniei din statul Israel, care constituie probleme urgente si de importanta deosebita”, se arata in mesajul semnat de catre seful statului.

Un amanunt important de mentionat este acela ca in invitatie se mentioneaza negru pe alb faptul ca prim-minsitrul poate fi insotit „de ministrii de resort”.

author avatar
Cristina Stefan
154 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger