AcasăNewsSchimbare majoră la amenzile de circulaţie. Ce trebuie să ştie șoferii

Schimbare majoră la amenzile de circulaţie. Ce trebuie să ştie șoferii

politist

Polițiștii de la Rutieră nu vor mai scrie amenzile date în trafic cu pixul, ci vor folosi o aplicaţie pe telefonul mobil care permite completarea datelor mult mai uşor.

Agenţii vor trece datele direct în aplicaţie şi, tot cu ajutorul ei, vor putea să-i şi verifice pe şoferi.

Amenzile de circulație, plătite pe loc

Pot verifica dacă cei de la volan au avut abateri de la lege în trecut, dar și dacă mașina are ITP-ul sau asigurarea valabile.

Mai mult decât atât, în cazul unei amenzi, șoferii o vor putea plăti pe loc, pentru că aplicația va avea și o funcție de POS.

Cei de la Europol spun că au făcut această aplicație în mod gratuit pentru Poliția Română și că, de luna viitoare s-ar putea să-i vedem pe agenți în trafic cu tableta în loc de pix.

Polițiștii au primit și 1.400 de imprimante mobile, atât de mici încât pot fi agățate la curea. Cu ele vor fi printate – tot pe loc – procesele verbale, care, cu puțin noroc, ar putea fi primite, până la sfârșitul anului, și pe mail.

Birou mobil pentru polițiști

Din „biroul mobil”, oamenii legii vor putea fotografia și semnala în aplicație indicatoarele rutiere deteriorate sau alte probleme ce țin de infrastructura rutieră. La sistem vor fi conectate și autoritățile locale, care ar trebui să rezolve problema în timp real.

Sistemul va permite însă și comunicarea între Centrul Infotrafic din IGPR și platformele mobile utilizate de șoferi – cum ar fi de exemplu Waze-ul sau Google Maps.

Astfel, în cazul unor accidente, alunecări de teren, lucrări, transporturi agabaritice sau ambuteiaje, datele vor fi actualizate în timp real iar rutele, optimizate.

author avatar
Andreea Vlad
653 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger