AcasăNewsSchimbare la vârful CFR SA. Cine e noul director general și ce...

Schimbare la vârful CFR SA. Cine e noul director general și ce profesie are

Schimbare la vârful CFR SA. Cine e noul director general și ce profesie are (sursa foto: Facebook/CFR Călători)

Schimbare la vârful CFR SA.

Pe final de săptămână, s-a aflat că noul director general interimar al CFR SA, succesorul lui Ioan Pintea în acest fotoliu, a preluat conducerea companiei de căi ferate.

„Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA vă informează că, vineri 17 decembrie 2021, Ion SIMU-ALEXANDRU a preluat conducerea Companiei, fiind desemnat, de Consiliul de Administraţie, în funcția de director general interimar, pentru un mandat de patru luni”, s-a anunțat într-un comunicat.

Conform informațiilor făcute publice din direcția CFR, Simu-Alexandru este inginer de profesie, absolvent al Facultății de Mecanică, din cadrul Universității Politehnice Timișoara, cu specializarea Ingineria Sistemelor de Circulație Feroviară. Și are o experiență de 3 decenii în domeniul feroviar.

Ce și-a propus noul director interimar

„Directorul general interimar al CFR SA și-a propus pentru perioada imediat următoare continuarea proiectelor începute, implementarea obiectivelor cuprinse în strategia de dezvoltare a rețelei feroviare și, nu în ultimul rând, prioritizarea proiectelor feroviare incluse în Planul Național de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), pentru modernizarea infrastructurii feroviare”, se mai precizează în comunicatul CFR.

La rândul său, noul director general al companiei a făcut referire la modernizarea căii ferate, cu accent pe faptul că transportul feroviar e „cel mai ecologic mod de transport”.

„Toate aceste proiecte, care au o contribuție esențială în dezvoltarea economică a rețelei feroviare naționale, dar și a companiei în sine, se vor implementa în regim accelerat, pentru că acum există șansa uriașă să modernizăm calea ferată, în această perioadă în care transportul feroviar, cel mai ecologic mod de transport, este o prioritate la nivel european și național”, a declarat Simu-Alexandru.

Noul director general interimar al companiei de căi ferate îi succede în fruntea CFR SA lui Ioan Pintea, desemnat în această funcție în februarie 2020.

1.603 afisari

2 COMENTARII

  1. ZIARE.COM UN SITE DE JEGOSI IMPUTITI , CE ELOGIAZA POLITICIENII DIN GUVER SI-I LING IN CU INVERSUNARE
    CINE NU E DE ACORD CU ZIARE.CO , LE SUNT STERSE COMENTARIILE ABUZIV .

  2. „Bla, bla, bla” nu ca Pintea ar fi făcut ceva, dar nici noul numit nu va face mare lucru, poate a fost numit pentru a nu fi un ghimpe in coasta „minunatului” ministru de la transporturi. Oare cat habar are de domeniul pe care-l conduce.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger