AcasăNewsSchema prin care seful Cimitirelor l-a ingropat pe Oprescu

Schema prin care seful Cimitirelor l-a ingropat pe Oprescu

Sorin Oprescu a primit cei 25.000 de euro pentru mentinerea in functie a unui angajat din subordine, si nu cu titlu de imprumut, asa cum a sustinut „in mod cu totul neconvingator” in fata judecatorului.

Judecatoarea Daria Isabela Mihet de la Tribunalul Bucuresti, care a emis mandatul de arestare pe numele lui Oprescu, arata in motivare ca in ultimii doi ani, la nivelul administratiei locale din Bucuresti, un grup bine organizat a creat un sistem prin care operatorii economici care doreau sa obtina contracte din partea institutiilor publice trebuiau sa dea spaga factorilor de decizie din cadrul aparatului aflat in subordinea edilului sef.

Grup creat in jurul lui Bogdan Popa

Aceasta activitate a grupului, creat in jurul denuntatorului Cornel Bogdan Popa, care a detinut functii la Centrul Cultural Palatele Brancovenesi de la Mogosoaia si respectiv la Administratia Cimitirelor, s-ar fi desfasurat pe doua paliere. Pe primul palier se afla activitatea infractionala desfasurata de denuntator, acuzat ca a acordat contracte publice unor contractori privati, pretinzand si primind de la acestia cu titlu de mita sume importante de bani. Aceasta activitate a creat premisele savarsirii de catre primarul Sorin Oprescu  a infractiunii de luare de mita, desfasurata pe cel de-al doilea palier infractional, se mai arata in motivare.

Grad ridicat de pericol social

Potrivit judecatoarei, in baza unei intelegeri prealabile cu alte doua persoane, Oprescu a primit de la una dintre ele suma de 25.000 de euro, din totalul de 60.000 de euro, pretinsi de acestea de la o societate comerciala care efectua lucrari la palatul de la Mogosoaia. Astfel, Oprescu ar fi validat activitatea infractionala a lui Bogdan Popa, mentinandu-l in functie desi stia ca este corupt. Instanta subliniaza ca probele administrate in cursul urmaririi penale contureaza teza potrivit careia Sorin Oprescu a primit de la Cornel Bogdan Popa cei 25.000 de euro cu titlul de mita si nu cu titlu de “imprumut”, asa cum a sustinut “in mod cu totul neconvingator” edilul Capitalei in fata judecatorului. In plus, instanta a mai retinut ca Sorin Oprescu prezinta un grad ridicat de pericol social.

author avatar
Andrei Coman
3.218 afisari
Zenville

Ultimele știri

Campania electorală pentru Primăria Capitalei, „aruncată în aer”! Cătălin Cîrstoiu, vestea momentului. Ce se întâmplă luni

Cătălin Cîrstoiu ar putea ieşi din cursa pentru Primăria Capitalei. Coaliţia PSD-PNL trebuie să ia urgent o decizie în privinţa candidatului comun.Acuzaţiile de incompatibilitate...

Irakul, atacat la o bază militară unde s-ar afla paramilitari pro-Iran. Ce spun Israel și SUA despre bombardamente (VIDEO)

Au fost explozii în Irak, azi-noapte, în apropiere de Bagdad, la o bază militară. Acolo s-ar fi aflat trupe ale armatei și foști paramilitari...
proger