AcasăNewsSchemă incredibilă! False măicuțe, în vizorul polițiștilor. Ce s-a găsit la percheziții...

Schemă incredibilă! False măicuțe, în vizorul polițiștilor. Ce s-a găsit la percheziții și cât e prejudiciul în dosarul de înșelăciune

sursa foto: Politia Română

Zece percheziţii au avut loc într-un dosar de înşelăciune şi fals informatic după ce nouă persoane ar fi pretins că sunt măicuţe, păcălind mai mulți oameni. Anchetatorii vorbesc despre un prejudiciu de peste 250.000 de lei în această cauză.

Perchezițiile s-au făcut recent, în județele Vrancea, Galați și Vâlcea. Nu mai puțin de 9 persoane – cu vârste între 18 și 75 de ani – au intrat în vizorul oamenilor legii. Care ar fi fost „schema” folosită în acest caz? Începând cu toamna anului trecut, și anume din luna octombrie, persoanele suspectate în acest dosar ar fi creat mai multe pagini de internet și, pretextând că sunt măicuțe, „ar fi oferit servicii ritualice”, păcălind mai mulți oameni – atât din țară cât și din străinătate, și obținând astfel diverse sume de bani.

Sub pretextul că sunt măicuțe, ar fi oferit „servicii ritualice”

„La data de 2 aprilie a.c., polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Neamț, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Neamț, au pus în executare 10 mandate de percheziție domiciliară, în județele Vrancea, Galați și Vâlcea, într-un dosar în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de înșelăciune și fals informatic.

Din cercetări a reieșit că, din luna octombrie 2023 și până în prezent, 9 persoane, cu vârste între 18 și 75 de ani, din județele Vrancea, Galați și Vâlcea, ar fi creat mai multe pagini de internet prin care, sub pretextul că sunt măicuțe, ar fi oferit servicii ritualice, inducând în eroare mai multe persoane din țară cât și din străinătate, obținând astfel sume importante de bani.

Prejudiciu estimat în cauză este de peste 250.000 de lei, în prezent”, a anunșat miercuri, 3 aprilie, IPJ Neamț, într-un comunicat.

Ce s-a găsit la percheziții

Oamenii legii care au făcut percheziții în acest caz au descoperit și ridicat mai mule carduri bancare, dar și telefoane. S-au găsit și mai multe sume de bani – lei, euro, dar și dolari și lire sterline.

„În urma perchezițiilor, au fost descoperite și ridicate mai multe carduri bancare, documente de transfer bancar, telefoane mobile, unități PC, unități de stocare memorie, precum și diferite sume de bani (5.880 de euro, 23.700 de lei, 90 de lire sterline, 300 de dolari și 1.000 de lei moldovenești)”, conform IPJ Neamț.

 

Trei persoane, reținute

În acest caz s-au făcut nu doar percheziții, ci și audieri. La finalul cărora s-a dispus reținerea pentru 24 de ore a trei persoane, toate tinere, din județele Vrancea și Galați.

„9 persoane au fost conduse la sediul unității de poliție, pentru audieri, iar, în urma materialului probatoriu administrat, trei persoane, cu vârste între 18 și 24 de ani, din județele Vrancea și Galați, au fost reținute, pentru 24 de ore, fiind cercetate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de înșelăciune și fals informatic”, se mai precizează în comunicat.

author avatar
Andrei Coman
445 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger