AcasăNewsScene socante: Nationalisti Ortodocsi au inrerupt un film difuzat la Muzeul Taranului...

Scene socante: Nationalisti Ortodocsi au inrerupt un film difuzat la Muzeul Taranului Roman! (VIDEO)

Un grup de protestatari nationalisti ortodocsi au intrerupt miercuri seara proiectia unui film difuzat la Muzeul Taranului Roman (MTR), strigand la spectatorii care venisera sa urmareasca proiectia peliculei The Kids are all right.

Aproximativ 50 de persoane au luat parte la acest protest, si au intrerupt pelicula,  nominalizata la premiile Oscar, care a rulat in cadrul evenimentului Luna LGBT (Lesbian, Gay, Bisexual, Transgender), cantand imnul national si spunand rugaciuni.

„Cumva era clar pentru noi ce urma sa se intample. Cei de la intrare asteptau ‘intariri’ si scandarile erau de asteptat. Am urcat cu proiectionistul, domnul Neacsu, care imi povesteste ca de trei zile este somat de colegi sa nu faca asta. Am aflat ulterior ca printre cei care au scandat se aflau angajati ai MTR-ului care au fost revoltati de dorinta noastra de a proiecta fimul The Kids are alright”, a declarat Alexandra Carastoian, participanta la proiectie, citata de realitatea.

Protestatarii au  reprosat ca cei veniti sa vada filmul nu cunosc istoria tarii: „Daca ati cunoaste istoria Romaniei ati intelege de ce nu vrem sa se intample asta aici”.

[youtube]jtWeyKFY2ic[/youtube]

Totodata acestia au mai explicat ca ei nu sunt impotriva difuzarii filmului, propriu-zis, ci doar a difuzarii la MTR:  „Noi nu avem nimic cu voi, puteti sa proiectati filmul oriunde, numai la Muzeul Taranului Roman, nu/ De aia nu merge la mall-uri sa protestam impotriva filmelor, pentru ca mall-urile nu simbolizeaza nimic, MTR da”.

Cu toate ca mai multi politisti si jandarmi se aflau langa muzeu, niciunul dintre ei nu a intervenit, sustin martorii oculari.
Ronce.ro a redactat un amplu material dupa aceasta manifestatie in care scrie ca „a fost un protest reusit impotriva mafiei si propagandei homosexuale de la Muzeul Taranului Roman”.

Mai multe organizatii neguvernamentale, asociatii studentesti, ale „mesterilor populari”, o parohie si un teolog au initiat o scrisoare de protest fata de desfasurarea evenimentului care marcheaza istoria LGBT  in incinta Muzeului Taranului Roman.

[youtube]L4-UenGYS24#![/youtube]

author avatar
Alina Costache
255 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger