AcasăNewsScene incredibile în SUA: pistolarii protestează împotriva carantinei

Scene incredibile în SUA: pistolarii protestează împotriva carantinei

Sute de manifestanți  înarmați au năvălit în sediul Capitoliului din capitala Lansing a statului Michigan, unde parlamentarii dezbăteau relaxarea măsurilor de restricție instituite pentru a combate răspândirea coronavirusului.

Protestatarii, organizați de grupul “Michigan United for Liberty”, au luat cu asalt clădirea Capitoliului, agresând forțele de poliție de la intrare, la doar câteva minute după ce Camera Reprezentanților a refuzat cererea guvernatorului democrat Gretchen Whitmer de a extinde starea de urgență cu încă 28 de zile. „Chiar deasupra mea, bărbații cu arme țipă la noi”, a scris pe twitter senatoarea Dayna Polehanki, postând fotografii în care se văd oficiali aleși purtând veste anti-glonț.

În Michigan, armele sunt permise în Capitolul statului, atât timp cât sunt vizibile și purtate cu intenție legală. În afară, manifestanții au purtat o pancartă în care Whitmer era îmbrăcată ca Adolf Hitler, dar și altele pe care se putea citi „Make America Great Again” sau „Trump Unity Rally”. Este a doua oară când persoane înarmate se adună în Lansing pentru a cere sfârșitul măsurilor de blocare în Michigan, care are peste 3.500 de morți legate de Covid-19, potrivit datelor de la Universitatea Johns Hopkins . În ciuda protestelor, sondajele de opinie recente au arătat că  gestionarea crizei de coronavirus de către guvernatorul Gretchen Whitmer a fost destul de favorabil primită.

author avatar
Radu Jacotă Redactor