AcasăNewsScene de infarct, la Iaşi: trei copii, găsiţi intoxicaţi cu monoxid de...

Scene de infarct, la Iaşi: trei copii, găsiţi intoxicaţi cu monoxid de carbon!

ambulantaScene de infarct, la Iaşi: trei copii, găsiţi intoxicaţi cu monoxid de carbon!

Trei copii cu vârste cuprinse între 10 şi 16 ani au fost la un pas de moarte. Ei s-au intoxicat cu monoxid de carbon în casa lor din localitatea Gârbești, comuna Țibana, județul Iași.

Copiii și mama lor au fost intoxicați din cauza unei sobe fără acumulare de căldură, care avea coșul de evacuare al fumului tras prin peretele casei, cu tiraj mic și care funcționa deficitar în conditii de vânt.

O sobă stricată era să-i omoare

La locul intervenției s-au deplasat de urgență un echipaj tip „B” de la SAJ și un ATPVM din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Iași. Micuţii au fost transportaţi la Spitalul pentru Copii „Sfânta Maria” Iaşi.

Medicii au spus că toţi cei trei copii au fost internaţi în Compartimentul de Toxicologie a spitalului, după ce investigaţiile de laborator au confirmat intoxicaţia la cei trei fraţi şi mama lor.

La ora 05:46 au fost admiși în UPU 3 frați (10, 15, 16 ani), din care 2 fetite și 1 baiat, intoxicați cu monoxid de carbon și cu fum. Au fost aduși de echipaje SAJ Iași. Mama copiilor a relatat că în jurul orei 04:00, copiii au prezentat pierderea stării de conștientă și convulsii.

Încălzirea cu lemne, în context de vânt puternic de asta noapte, care a împiedicat eliberarea gazelor din arderea incompletă a combustibilului solid a determinat accidentul colectiv. Au primit pe durata transportului oxigen pe mască. La sosire în UPU, pacienții erau conștienți, dar cu cefalee, constricție toracica, tahicardie, dureri abdominale.

Investigațiile de laborator au confirmat intoxicația la cei 3 frați și mama lor. Mama prezenta o simptomatologie nespecifică. S-a continuat terapia specifică pentru cei 4 pacienți. Copiii sunt internați în Compartimentul de Toxicologie al spitalului”, transmite purtătorul de cuvânt al Spitalului pentru Copii „Sfânta Maria” Iaşi.

Medicii le-au salvat viaţa

Din fericire, atât copiii, cât şi mama lor se simt mai bine acum.

„Încălzirea cu lemne, în context de vânt puternic de asta noapte, care a împiedicat eliberarea gazelor din arderea incompletă a combustibilului solid a determinat acest accident.

Pe durata transportului, copiii au primit oxigen. La sosirea în UPU, pacienţii erau conştienţi, dar prezentau cefalee, constricţie toracică, tahicardie, dureri abdominale.

S-a continuat terapia specifică pentru toţi cei patru pacienţi. Copiii sunt internaţi în Compartimentul de Toxicologie al spitalului„, au anunţat doctorii.

În Bucureşti, alţi 3 copii n-au scăpat cu viaţă

Din nefericire, soarta a fost mai cruntă cu alţi trei copii din Capitală. Marți, 31 ianuarie, într-un incendiu în sectorul 5 al Capitalei, au murit 3 copii. Mama acestora nu ar fi fost acasă când s-a întâmplat nenorocirea, după cum a recunoscut femeia în faţa anchetatorilor.

Rezultatele autopsiilor copiilor de 2, 3 şi 6 ani au arătat că cei mici, lăsaţi nesupravegheaţi în timp ce dormeau, au murit intoxicaţi cu fum.

author avatar
Andrei Ștefan
344 afisari

1 COMENTARIU

  1. este clar:
    -nu au avut senzori de gaze,
    nu au avut revizia si verificare!

    (razi ca proasta
    din 2 ani in 2 ani,
    din 10 ani in 10 ani
    intra guzaganu peste tine!)

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Ce program au supermarketurile Kaufland, Lidl şi Carrefour, de Paşte 2024. Surpriză! Unele magazine sunt deschise şi duminică, 5 mai

Românii se află în toiul pregătirilor de Paşte 2024, iar asta înseamna şi goana prin supermarketuri. Kaufland, Lidl şi Carrefour sunt câteva dintre cele...

Patriarhul Daniel, cu gândul la Diaspora în Pastorala de Paşte 2024: „Să arătăm semne de iubire frăţească şi tuturor românilor aflaţi printre străini”

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, a transmis gânduri bune către românii din Diaspora, în Pastorala de Sfintele Paşte 2024.El a punctat că „Taina Pocăinţei...
proger