AcasăNewsScenariul care pune Europa pe jar: Germanii se gandesc sa RENUNTE la...

Scenariul care pune Europa pe jar: Germanii se gandesc sa RENUNTE la euro!

Un partid din Germania, unul dintre cele mai puternice state din Europa, cere renuntarea la euro si intoarcerea la marca.

„Trebuie sa reuntam la euro! Moneda comuna dauneaza Europei si impovareaza Germania cu miliarde. Acesta e apelul pe care-l lanseaza un nou partid, infiintat in Germania de adversari ai uniunii monetare”, scrie Deutche Welle.

Noul partidul aparut pe scena politica germana, intitulat „Alternativa pentru Germania”, infiintat de Konrad Adam, fost redactor pe teme politice la cotidianul Frankfurter Allegemeine Zeitung, impreuna cu alti jurnalisti si experti economici, solicita desfiintarea zonei euro, nu si a Uniunii Europene, si fie revenirea tarilor zonei euro la vechile monede nationale, fie formarea unor mici uniuni monetare, potrivit sursei citate.

Nu doar oamenii politici sustin un asemenea scenariu, ci si germanii de rand. Potrivit unui sondaj realizat de saptamanalul „Der Spiegel” in vara anului trecut, 54 la suta dintre germani nu sustin investirea unor sume imense in salvarea zonei euro.

author avatar
eNational
207 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger