AcasăNewsScenariu roșu în Brașov: restricții doar pe hârtie. Sute de oameni la...

Scenariu roșu în Brașov: restricții doar pe hârtie. Sute de oameni la telegondola din Poiană (VIDEO)

Poiana BrasovScenariu roșu în Brașov: restricții doar pe hârtie. Sute de oameni la telegondola din Poiană (VIDEO) / captură Digi 24

A fost aglomerație sâmbătă la stațiile de telecabină din stațiunea montană Poiana Brașov. Sute de turiști au stat la coadă, înghesuiți, pentru a urca pe pârtii, deși municipiul Brașov se află de două zile în scenariul roșu.

Autoritățile au fost nevoite să înăsprească din nou restricțiile după ce a fost depășită rata de infectare de 3 la mie. Conform Prefecturii Braşov, CJSU a decis joi că începând cu vineri, 19 februarie, ora 00:00, în municipiul Brașov se vor aplica, timp de 14 zile, măsurile prevăzute în hotărârea de guvern privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României, corespunzătoare ratei de incidență de peste 3 la mia de locuitori, potrivit Hotnews.

Astfel, vor fi închise din nou cinematografele şi instituţiile de spectacole, iar restaurantele şi cafenele vor funcţiona exclusiv cu terase. În interiorul hotelurilor, pensiunilor sau al altor unităţi de cazare vor putea mânca doar persoanele cazate acolo, în intervalul orar 06,00 – 23,00.

Dar toate aceste lucruri nu pare să-i sperie pe turiști, care nu vor să renunțe la distracția la munte. Dorința de a schia, cu riscul de aștepta mult la telegondolă, pare că învinge teama de infectare.

Sute de oameni au stat umăr la umăr, la coadă, minute bune. Aglomerație este și duminică, potrivit imaginilor live de la Teleferic. Nu contează nici frigul, nici faptul că municipiul Brașov are din nou foarte multe cazuri noi de coronavirus.

author avatar
Andreea Vlad
183 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger