AcasăNewsScapat din doua tragedii, pentru ca face economie la bani

Scapat din doua tragedii, pentru ca face economie la bani

Un ciclist olandez a scapat ca prin minune din ambele tragedii aviatice in care au fost implicate aeronavele Malaysian Airlines.

Maarten de Jonge a scapat din ambele tragedii de pe Malaysia Airlines

Maarten de Jonge, legitimat la echipa malaeziana Teerangannu Cycling Team, a evitat sa se urce in cursele implicate in tragedii, dupa ce si-a facut calculele si a ales varinate mai ieftine.

A ratat la mustata „cursele mortii”

Doua aeronave ale Malaysian Airlines au fost implicate in tragedii cumplite, una a disparut fara urma cu tot cu pasageri, iar cealalta a fost doborata deasupra autoproclamatei republici Donetk. In ambele trebuia sa fie ciclistul olandez Maarten de Jonge, 29 de ani. Prima oara, nu a ales cursa MH 370, pentru ca avea un drum mai lung de facut, trebuia sa schimbe avioane si a ales varianta cea mai avantajoasa ca pret si timp. Maarten dorea sa ajunga in Taiwan, iar MH 370 urma sa-l duca din Kuala Lumpur spre Beijing, de unde intentiona sa ia un alt avion. A optat pentru o cursa care pleca o ora mai tarziu. Acum, el trebuia sa ajunga la echipa sa din Kuala Lumpur, dupa cateva zile de vacanta petrecute la Amsterdam. A schimbat biletele pe ultima suta de metri dupa ce a constatat ca daca merge cu o cursa KLM, care pleaca o zi mai tarziu, economiseste 300 de euro. „Daca nu schimbam biletele, acum nu mai eram. Am fost de doua ori norocos, sper sa ma tina si a treia oara”, a scris de Jong pe contul sau de Twitter.

Schimbul de ture a salvat sotia, dar a ucis sotul

Sanjid nu a avut bafta sotiei sale

Un caz cumplit este cel al unei familii de stewarzi pe cursele malaeziene. Sanjid Singh, 41 de ani, insotitor de zbor, nu se afla pe lista zborului MH 17, doborat in Ucraina. El a cerut unui coleg sa faca schimb, pentru a ajunge mai repede la Kuala Lumpur si astfel a urcat in avionul mortii. Ironia sortii, cu patru luni in urma, sotia lui facuse si ea schimb de tura cu o colega, scapand astfel cu viata, pentru ca nu s-a urcat la bordul avionului Malaysia Airlines MH 370, disparut fara urma. Informatia a iesit la iveala dupa ce rebelii au aratat documente de indentitate ale unor pasageri din avionul doborat. Cu doar cateva luni in urma, Sanjid considera ca schimbul de ture e de bun augur! De data asta, a fost de bun augur pentru colegul pe care l-a inlocuit.

Au pierdut cursa, scapand cu viata

Taximetristul i-a salvat de „cursa mortii”

Barry si Izzy Sim voiau sa mearga la Kuala Lumpur, impreuna cu bebelusul lor. Taxiul pe care l-au luat sa ajunga la aeroport a mers prea incet, si nu au mai gasit bilete pentru toti trei. Angajatii companiei le-au propus sa mearga mama si copilul cu o cursa, iar tatal cu alta, dar au refuzat aceasta oferta. Au optat pentru un alt avion, mai tarziu. Peste cateva ore, pe drum spre aeroport, au aflat ca aeronava in care ar fi trebuit sa se imbarce prima data s-a prabusit si ca 298 de oameni au murit. „Am simtit o durere de stomac cand am auzit. Inima a inceput sa-mi bata cu putere. Probabil ca exista cineva deasupra noastra care ne vegheaza si care ne-a spus sa nu ne urcam in acel avion”, au declarat cei doi.

Inca un cod retras de Malaysia Airlines

Compania Malaysia Airlines a anuntat duminica ca va retrage codul MH17 pentru zborurile cotidiene Amsterdam-Kuala Lumpur, dupa doborarea avionului Boeing 777 in estul Ucrainei. O masura asemanatoare a luat-o si pentru zborul MH370 in urma cu patru luni, care a disparut fara urma. Zborul Amsterdam-Kuala Lumpur se va numi MH19 de la 25 iulie. Compania aeriana retrage codul MH17  „din respect fata de echipaj si de pasageri”, in total 298 de persoane, care au murit in aceasta tragedie aviatica.

 

author avatar
Adina Mutar
632 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger