AcasăNewsScandalurile financiare ii gonesc pe bancherii din Londra

Scandalurile financiare ii gonesc pe bancherii din Londra

Robert Diamond, obligat sa dea socoteala

Recentul scandal iscat de manipularea dobanzii LIBOR induce nesiguranta in randul investitorilor si bancherilor din City-ul londonez. Capitala Marii Britanii risca sa-si piarda statutul de centru financiar al lumii.

Robert Diamond, obligat sa dea socoteala

Analistii de la Bloomberg remarca faptul ca, in mai putin de un an, JPMorgan Chase a anuntat la Londra pierderi de peste doua miliarde de dolari, iar UBS a fost acuzata de o frauda de 2,3 miliarde de dolari. Cel mai recent scandal din City (centrul financiar al Londrei), legat de manipularea dobanzii LIBOR de Barclays, s-a lasat cu demisia sefului bancii, Robert Diamond, dar lucrurile nu se vor opri aici.

Pe fir a intrat si Biroul de Investigare a Fraudelor Grave, care a declansat o ancheta penala ce s-ar putea lasa cu arestari. City-ul londonez isi pierde pe zi ce trece din aura de „buric financiar” al pamantului si, desi nu se stie ce urmari vor avea scandalurile, e bine de reamintit ca grupul financiar Lehman Brothers a efectuat de la Londra tranzactiile in urma carora a izbucnit criza economica mondiala  in septembrie 2008.

author avatar
Arpad Dobre
127 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger