AcasăNewsScandalul steagului Tinutului Secuiesc: Ambasadorul Ungariei, convocat la MAE. "Declaratiile oficialului, inacceptabile"

Scandalul steagului Tinutului Secuiesc: Ambasadorul Ungariei, convocat la MAE. „Declaratiile oficialului, inacceptabile”

Ambasadorul Ungariei la Bucuresti, Oszkar Fuzes, a fost convocat la Ministerul Afacerilor Externe (MAE), pentru a da explicatii cu privire la declaratiile secretarului de stat maghiar, Nemeth Zsolt, privitor la arborarea steagului Tinutului Secuiesc.
Oficialii MAE considera ca afirmatiile lui Nemeth sunt „inacceptabile”. Secretarul de stat din Ministerul de Externe ungar, Nemeth Zsolt, a declarat ca maghiarii din Transilvania sunt supusi unei „agresiuni simbolice”, motiv pentru care se impune un raspuns- arborarea, in Ungaria, a steagului Tinutului Secuiesc.

Marti, intr-un district din Budapesta, a fost arborat drapelul Tinutului Secuiesc. Zsolt a declarat ca demersul s-a vut un semn de solidaritate fata de problema autonomiei pentru care militeaza autoritatile locale din Harghita si Covasna.

author avatar
eNational
360 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger