AcasăNewsScandalul Samsung. Predati de urgenta telefonul care ia foc!Companiile aeriene interzic accesul...

Scandalul Samsung. Predati de urgenta telefonul care ia foc!Companiile aeriene interzic accesul la bord cu Galaxy Note 7

In agitatie mare de cateva zile pe piata telefoanelor mobile. In urma unor analize efectuate de Cpsc (Consumer Product Safety Commission – agentia pentru siguranta consumatorilor din Statele Unite), Samsung a trebuit sa recunoasca, oficial, ca Galaxy Note 7  – noul phablet varf de gama lansat la mijlocul lunii august – are probleme cu bateria, care risca sa ia foc, ba chiar sa explodeze, fie in timp ce se afla la incarcat, fie in timpul folosirii lui uzuale. In consecinta, compania asiatica a facut in mod voluntar un apel de rechemare in fabrica a acestui tip de terminal. Producatorul sud-coreean a confirmat 35 de cazuri in care bateriile a luat foc din cauza supraincalzirii. Cel mai grav incident a avut loc in statul american Florida, unde masina lui Nathan Dornacher, un Grand Cherokee, a luat efectiv foc dupa ce proprietarul si-a conectat telefonul la tabloul de bord. Ulterior, barbatul si-a trimis fiica, in varsta de 8 ani, sa-i aduca terminalul in casa, dar cand s-a uitat pe fereastra, Jeep-ul sau era in flacari.
Se estimeaza ca ar fi nevoie de schimbarea a circa 2,5 milioane de unitati, operatiune care va incepe pe 19 septembrie si va costa peste 5 miliarde de dolari. Pana atunci, cumparatorii sunt sfatuiti sa foloseasca smartphone-urile lor anterioare – „daca acestea mai sunt disponibile”. „Siguranta clientilor reprezinta cea mai mare prioritate a noastra”, a declarat seful diviziei Mobile Communication, Koh Dong Jin.  In Europa, furnizorii de servicii de telefonie mobila si dealeri au inceput comercializarea modelului Galaxy Note 7  in primele zile ale lunii septembrie, dar operatiunile au fost sistate dupa ce Samsung au incetat sa vanda produsul la nivel mondial. Pana la o notificare ulterioara, mai multe companii aeriene de renume au interzis utilizarea acestor device-uri in incinta avioanelor, pe durata zborurilor. Ultima care a anuntat oficial acest lucru este Air Berlin, a doua companie din Germania dupa Lufthansa.

author avatar
Mihai Koblenko
315 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger