AcasăNewsScandalul România - Olanda ajunge la Comisia Europeană. ANPC, revoltată de carnea...

Scandalul România – Olanda ajunge la Comisia Europeană. ANPC, revoltată de carnea trimisă la noi

Inspectorii de la Protecția Consumatorului au descoperit nereguli grave în două depozite de carne și fructe de mare, care aprovizionau mai multe restaurante de lux din Capitală.

Vorbim despre aproape trei tone de alimente, care ar fi fost congelate după ce au expirat și abia apoi exportate din Olanda în România.

Zeci de restaurante, închise

În plus, zeci de restaurante cu pretenții au fost închise sau amendate, iar directorul ANPC spune că olandezii trimit în România carne expirată, prost congelată.

Nu vorbim de carne bine sau prost congelată. Nu putea fi congelată, după ce producătorul sud-american a stabilit că aceasta trebuie comercializată în formă refrigerată, pentru că, în conformitate cu regulamentele europene, etichetarea unui produs alimentar este exclusiv în sarcina producătorului, inclusiv stabilirea termenului de durabilitate minimală.

Încercăm să înțelegem și sperăm să vedem, în cel mai scurt timp, care este punctul de vedere al Comisiei Europene, pe care o vom notifica la nivelul săptămânii viitoare.

Pare că pentru unii e mumă, pentru alții ciumă, în condițiile în care niciun producător român nu-și permite să facă acest lucru„, a spus directorul Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), Horia Constantinescu, la Antena 3.

Produsele retrase de la comercializare au fost sigilate, până la finalizarea documentului de control, urmând să fie predate către o firmă de neutralizare.

author avatar
Andrei Ștefan