AcasăNewsScandalul România - Olanda ajunge la Comisia Europeană. ANPC, revoltată de carnea...

Scandalul România – Olanda ajunge la Comisia Europeană. ANPC, revoltată de carnea trimisă la noi

Inspectorii de la Protecția Consumatorului au descoperit nereguli grave în două depozite de carne și fructe de mare, care aprovizionau mai multe restaurante de lux din Capitală.

Vorbim despre aproape trei tone de alimente, care ar fi fost congelate după ce au expirat și abia apoi exportate din Olanda în România.

Zeci de restaurante, închise

În plus, zeci de restaurante cu pretenții au fost închise sau amendate, iar directorul ANPC spune că olandezii trimit în România carne expirată, prost congelată.

Nu vorbim de carne bine sau prost congelată. Nu putea fi congelată, după ce producătorul sud-american a stabilit că aceasta trebuie comercializată în formă refrigerată, pentru că, în conformitate cu regulamentele europene, etichetarea unui produs alimentar este exclusiv în sarcina producătorului, inclusiv stabilirea termenului de durabilitate minimală.

Încercăm să înțelegem și sperăm să vedem, în cel mai scurt timp, care este punctul de vedere al Comisiei Europene, pe care o vom notifica la nivelul săptămânii viitoare.

Pare că pentru unii e mumă, pentru alții ciumă, în condițiile în care niciun producător român nu-și permite să facă acest lucru„, a spus directorul Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), Horia Constantinescu, la Antena 3.

Produsele retrase de la comercializare au fost sigilate, până la finalizarea documentului de control, urmând să fie predate către o firmă de neutralizare.

author avatar
Andrei Ștefan
8.918 afisari

29 COMENTARII

  1. & Omul, cea mai dăunătoare specie făcută să viețuiască pe suprafața planetei, toate celelalte specii se mulțumesc cu ceea ce le oferă planeta în ecosistemele lor, ?

  2. Ce bataie de joc ! Meritam ! Stam in genunchi in fata tuturor strainilor ! Orice vine din vest sau de peste ocean, este, -indiscutabil- bun. Cand ne vom ridica sa stam in picioare in fata asa zisilor corecti si democrati?

  3. Mă miram eu de ce de Crăciun unele supermarket Megaimage a vindut ceafa de porc cu 20 de lei kg cînd peste tot era pe este 24 de lei kg.Nu am consumat-o ,dar nu știu dacă trebuie sa o dau la pisica sau sa o consum eu,intru-cit era vidata

    • CORECT, BOICOT CAT SE POATE DE MULT!
      OLANDA ESTE TARA CARE ARE CEA MAI MARE RAUTATE CA NATIE!

  4. Cei care au mancat kakaturi expirate congelate la pret de diamante erau gata bolnavi din nastere…au diabet,hepatita,ciuma,holera SIDA si ar trebui sa se sinucida ca sa nu mai piarda vremea prin spitale.La notar sa-i dea o procura falsa lui Urdea si Cocos sau Behehecali ca sa le vanda proprietatile….la ING Bank.Romania e o tara plina de resurse….asa a zis EBA fata lui Petrov….Suntem un rezervor de resurse…tocmai bune de ciordealaaaaa…tzaptzarap mankatzashhhh……trailes bahtalooo….curvele in Monaco si Dubai….vai mankatzashhh ce de bani ai

    • Porcii si vacile din Romania nu sunt de mancat….au toate ciuma diamantelor de la Luxemburg……se cheama ciuma jidaneasca de cumetrie….tzaptzarap mankatzashhh….Cumparati mancare de la Viktor Bout si PetrovQiorul….aia e buna ca miroase a kalasnikovuri

  5. Ce punct de vedere de la Comisia Europeana sa mai astepte ?! Aplicati legea nationala. Este vorba de siguranta alimentara. Ticalosi si olandezii, ticalosi si romanii care importa sau care accepta astfel de produse. Banul cu orice pret.

  6. Suntem o groapa de gunoi a Europei. Mâncam resturile si ceea ce expira, reambalate frumos si vândute in Market uri si angrouri europene

  7. De vina e si cel care importa mizerii!
    Olanda trimite la escrocii importatori.
    De vina si cei care comercializeaza aceste produse.
    He, he …lantul de infractori (ai sanatatii publice) e mare.

  8. DE CE AU TINUT SA INGROAPE COMTIMUL ?,DE CE VOR SA REDUCA DREPTUL ROMANILOR SA CREASCA ANIMALE ?,IN PRIMUL RAND CA SA MAREASCA DEPENDENTA DE IMPORTURI !, VOR O ROMANIE DEBUSEU DE REBUTURI ,ALIMENTE EXPIRATE .
    TOATE ACESTE GUNOAIE IMPORTATE VOR DISTRUGE SANATATEA ,IMUNITATEA ACESTUI POPOR !,ASTA-I CTIMINALITATE ,ASTA-I GENOCID .
    UE A D EVENIT O DICTATURA !.
    AM VAZUT IN PRIMA FAZA CA UE ESTE O GAURA NEAGRA CARE INGHITE ORCE RESURSE : MINERALE ,ENERGETICE ,UNITATI INDUSTRIALE PERFORMANTE ,TERENURI AGRICOLE ,PADURI ,FORTA DE MUNCA INALT CALIFICATA SI IMPUNE :SARACIREA ROMANILOR ,TAXE,IMPOZITE ,ACCIZE ,DESEURI , REBUTURI INDUSTRIALE , CRESTEREA BUGETULUI PENTRU INARMARE CU FIARE VECHI , CHELTUIELI DE SOLIDARITATE CU CEI CARE NE-AU FURAT SI NE FURA PANA SI DREPTUL DE A NE VORBI LIMBA MATERNA .

  9. Să ne închidem conturile la băncile lor,să cumpărăm acțiuni de la bursă ale șantierelor navale până când vom putea prelua controlul și să nu le mai cumpărăm florile și alte produse etc.

  10. Atentat la sănătatea publică,de ce nu au băgat carnea expirată la consum în Olanda.

  11. Eu,de mult timp nu cumpar nimic ce provine din Olanda.
    Produsele sunt de foarte proasta calitate.
    Tomatele sunt ghiulele,necomestibile,etc
    Cumpar produse romanesti, spaniole ,italiene, belgiene,grecesti.

  12. Au furat bogățiile tarii,petrol ,păduri,cereale,fete tinere toți acești banditi ai EUROPEI ! Are dreptate PUTIN ! Sa le trimită o nucleara ca să nu mai poată fura ! Unde ești tu TEPEȘ DOAMNE ,Ca punând mana pe ei ,Să îi împărți în doua cete : IN SMINTITI și IN MISEI

  13. De ce a ajuns pe rafturi la vínzare? De ce? De ce nu sa retunat pe loc, aceastá alimente….? Sunt dová párti, cei din vest si cei din est, e vorba de bani ??????? Nu poate un crestin adevárat, sluji la doi stápíni Amin🥰Ámen. Doamne Isus Hristos ai milá de acest popor, si ocrotestene, de cel ráu. Amin🥰Ámen.

  14. Mie greață de tot ce vine de afară Mâncați doar produse românești .Boicotați tot produse ,bănci benzinării.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger