AcasăNewsScandalul Mona Pivniceru, in atentia CSM

Scandalul Mona Pivniceru, in atentia CSM

Scandalul izbucnit pe seama Monei Pivniceanu, propunea lui Victor Ponta la scaunul de ministru al Justitiei, care a fost surprinsa in compania fiulului lui Adrian Natase, a ajuns si in atentia CSM.

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a stabilit, joi, dupa ce Mona Pivniceanu, magistratul propus de catre Victor Ponta la functia de ministru al Educatiei, a fost vazuta in compania fiului lui Adrian Nastase,  ca nu se poate autosesiza in privinta bunei reputatii profesionale a acesteia.

Magistratii CSM au motivat decizia spunand ca ei nu au aceasta autoritate, astfel de actiuni fiind de competenta Inspectiei Judiciare.

„Poate sa existe o analiza la nivelul CSM, al Inspectiei Judiciare, ca sunt aspecte care vizeaza un membru al CSM, chiar fie el demisionar, dar nu pot sa spun ca CSM s-ar putea autosesiza, mai ales ca pe o autosesizare nu avem cadru legal. CSM nu poate sa se autosesizeze pe buna reputatie, ci doar Inspectia Judiciara”, a spus Monica Prejmereanu, purtatorul de cuvant al CSM, citata de realitatea.net.

Declaratia acesteia survine dupa ce judecatoarea Mona Pivniceanu a fost fotografiata in timpul in care se afla in autoturismul condus de Andrei Nastase, fiul cel mai mare al lui Adrian Nastase, fost demnitar aflat dupa gratii dupa ce a fost condamnat la doi ani de inchisoare cu executare in dosarul „Trofeul Calitatii”.

Referitor la ipostaza in care a aparut, Mona Pivniceru a negat ca l-ar cunoaste pe Andrei Nastase, spunand ca se gandeste daca va renunta la postul de ministru.

„Eu nu-l cunosc pe Andrei Nastase. Era un sofer in masina cu care nu am facut cunostinţa. Nu stiu ce sa fac, dar vad ca este atat de importanta persoana meaeste ca nu fac un pas fara sa fiu urmarita. Mai meditez daca mai fac acest pas decisiv”, a declarat magistratul, conform rtv.net.

author avatar
Ionut Zgimbau
339 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger