AcasăNewsScandalul "Lasagna" ia amploare. Romalimenta: "Stiau ca e carne de cal!"

Scandalul „Lasagna” ia amploare. Romalimenta: „Stiau ca e carne de cal!”

Scandalul provocat de aparitia pe piata britanica a preparatelor cu carne de cal de provenienta romaneasca se extinde. Romanii sustin ca importatorul francez nu avea cum sa confunde carnea de cal cu cea de vita. Britanicii afirma ca e vorba de carne provenita de la caii schinguiti in Delta Dunarii.

Presedintele Romalimenta, Sorin Minea, a declarat, citat de agentiile internationale de presa, ca francezii care au furnizat carnea pentru lasagna stiau clar despre ce este vorba.

Sorin Minea este convins ca francezii stiau exact ce fel de carne au furnizat producatorului luxemburghez de lasagna

„Importatorul stia ca nu este carne de vita, deoarece carnea de cal are un gust, o culoare si o textura specifice”, a declarat Minea. Intr-adevar, potrivit specialistilor, carnea de cal are o consistenta mai ferma, un miros puternic, foarte diferit de cel a carnii de vita, iar grasimea este mult mai galbena la culoare ca seul de vita. Minea sustine ca in Romania exista trei abatoare autorizate sa proceseze carne de cabaline, care este exportata in statele UE, cu preponderenta in Franta si Italia. Pe de alta parte, Marea Britanie si Spania, de exemplu, exclud categoric acest tip de carne din meniurile nationale.

Ancheta la Ministerul Agriculturii

La solicitarea ministrului Agriculturii, Daniel Constantin, a fost declansata o ancheta pentru verificarea traseului urmat de carnea de cal in cadrul schimburilor intracomunitare in Franta. Deocamdata se stie doar ca lasagna incriminata a fost fabricata in Luxemburg de catre firma Comigel, care a importat carne din Franta.

Animale torturate

Publicatia britanica The Sun vine cu o ipoteza socanta: carnea de cabaline descoperita in cutiile cu lasagna vandute in Marea Britanie provine de la animale torturate, omorate in chinuri! Reporterii avanseaza ipoteza ca acest comert a inflorit in perioada in care au fost descoperiti sute de cai salbaticiti in Delta Dunarii, care au fost schinguiti si trimisi la taiere in abatoarele din Romania.

author avatar
Arpad Dobre
645 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger