Cauta

Scandalul interceptarilor NSA a deturnat reuniunea de la Bruxelles

Franta si Germania au impus pe agenda de lucru a sefilor de stat si de guvern din UE scandalul declansat de dezvaluirile lui Edward Snowden cu privire la „spionajul extrem” practicat de SUA.

Merkel nu s-a lasat convinsa de Obama ca nu i s-a interceptat telefonul

Reuniunea de joi si vineri, de la Bruxelles, ar fi trebuit sa se axeze pe agenda digitala si pe crearea de locuri de munca pentru tineri, insa spionaj practicat de Agentia Nationala de Securitate (NSA) a SUA a deturnat misiunea.

Merkel, suparata foc pe Obama

Ministrul german de Externe l-a convocat joi pe ambasadorul american pentru a i se prezenta pozitia Germaniei fata de informatia conform careia NSA a interceptat convorbirile de pe telefonul mobil al cancelarului Angela Merkel. Intr-o discutie telefonica, Obama a asigurat-o pe Angela Merkel ca asa ceva nu s-a intamplat, dar cine il mai crede?! Franta a insistat sa existe discutii pe tema spionajului american asupra oamenilor de afaceri si asupra politicienilor europeni. Presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, a subliniat ca „dreptul la viata privata este fundamental si foarte sensibil in Uniunea Europeana”. Si a dat ca exemplu negativ Germania, care, in urma cu cativa ani, „avea o politie care spiona zilnic populatia si stim foarte bine ce se intampla cand tarile folosesc aceasta putere pentru a se amesteca in viata privata a persoanelor”. Dar, problema care se pune, fiindca tot e vorba de un summit economic, este ce fel de relatii comerciale mai poate avea UE cu SUA, daca SUA practica spionajul economic?!

Razboiul valutar intre SUA – UE

Intre UE si SUA se desfasoara, simultan cu „spionajul extrem”, si razboiul valutar. Specialistii de la Admiral Markets considera ca singurul lucru ce poate salva economia americana este un dolar slab si exact asta face SUA in momentul de fata, devalorizeaza dolarul. Acelasi lucru trebuie sa se faca si in privinta euro, ca sa se poata crea noi locuri de munca. Americanii nu i-au spionat degeaba pe europeni. Au reusit sa faca un pas inainte in acest razboi valutar.

Ultimele stiri

  • Horoscop 30 aprilie 2024 – Stelele vor oferi șansa de a vă îmbunătăți condițiile de viață
  • Incendiu puternic în Bucureşti! Au avut loc şi 3 explozii! O hală dezafectată din Sectorul 1 a luat foc (VIDEO)
  • Un submarin sovietic s-a ciocnit de un submarin american din motive politice absconse
  • WhatsApp introduce o nouă funcţie aplicaţiei, prin care doreşte să „dribleze” sistemul Android al telefonului mobil
  • TAROM primeşte 95,3 de milioane de euro. Cum vor fi chelţuiti banii
  • Alege ce citești
  • Alea iacta est, America!
  • Gerard Depardieu a fost chemat la poliție și arestat preventiv!
  • Decizie majoră pentru românii care lucrează într-un mediu periculos pentru sănătate. Ce se întâmplă cu pensia lor
  • Secretele milenare ale longevității: beneficiile postului intermitent și exemplul preoților de pe Muntele Athos
  • Exit mobile version