AcasăNewsScandalul ia amploare: Carne de cal si in pizza! Alte trei mari...

Scandalul ia amploare: Carne de cal si in pizza! Alte trei mari tari europene au luat masuri dure!

Inca trei europene –Danemarca, Austria si Norvegia-  au anuntat ca au descoperit la vanzare  carne de cal etichetata ca fiind carne carne de vita.

Autoritatile din Danemarca au deschis o ancheta la un abator care ar fi amestecat carne de cal cu cea de vita dupa care au vandut-o producatorilor de pizza. Lantul de supermarketuri  Lidl a decis in Austria  retragerea de la raft a unor produse ale firmei germane Gustoo GmbH deoarece in ele au fost descoperite urme de carne de cal. Purtatorul de cuvant al Ministerului Sanatatii din Austria a declarat ca “un produs etichetat gresit trebuie imediat retras de la vanzare”.

Grupul NorgesGruppen din Norvegia a anuntat ca a gasit  carne de cal in lasagna semipreparata, asa ca a decis sa retraga produsul de la vanzare. Pana acum numarul tarilor in care a fost descoperita carne de cal in produsele care ar fi trebuit sa contina exclusiv carne de vita a ajuns la noua: Anglia, Franta,Germania, Elvetia, Irlanda, Suedia, Norvegia, Danemarca si Austria.

Autoritatile europene au efectuat numeroase controale. In Anglia au fost arestate deja trei persoane angajate la doua companii producatoare de specialitati din carne iar in Olanda activitatea unei societati care comercializa produse din carne a fost suspendata.

Guvernul francez a anuntat vineri ca firma franceza Spanghero care se ocupa cu producerea si procesarea carnii este principalul vinovat in acest scandal.  Autoritatile au retras autorizatia sanitara de functionare a societatii, iar cei 300 de angajati au intrat in somaj tehnic.

In urma controalelor realizate de autoritatile romane la cele doua abatoare acuzate initial ca ar fi vinovate pentru carnea de cal ajunsa la vanzare in Anglia au declarat ca nu au descoperit  nimic in neregula.

author avatar
Bogdan Enache
496 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger