AcasăNewsScandalul gunoaielor din Sectorul 1. Romprest face un pas înapoi! Clotilde Armand...

Scandalul gunoaielor din Sectorul 1. Romprest face un pas înapoi! Clotilde Armand își strigă victoria

clotilde armandScandalul gunoaielor din Sectorul 1. Romprest face un pas înapoi! Clotilde Armand își strigă victoria

Războiul pe care Clotilde Armand, primarul sectorului 1, îl poartă cu firma de salubrizare Romprest pare să se apropie de final! După mai bine de o lună de șicane între primărie și compania de salubrizare, iată că s-a ajuns la un compromis.

Romprest anunţă că, începând de joi, organizează o acţiune de colectare a depozitelor de deşeuri necontrolate de pe domeniul public în Sectorul 1 al Capitalei.

Peste 1.580 de tone de gunoaie din categoria deşeurilor necontrolate, adică depozitate ilegal pe spaţiul public, pot fi observate pretutindeni pe străzile din Sectorul 1 al Capitalei. Primăria condusă de Clotilde Armand acuză Rompest că nu le ridică, Romprest arată că instituţia nu a plătit datorii de zeci de milioane de lei către companie.

„Notificăm Autoritatea contractantă că, în baza Contractului de delegare a serviciului public de salubritate în raza administrativ teritorială a Sectorului 1 al Municipiului Bucureşti, aflat în vigoare, Compania Romprest Service SA organizează o acţiune de colectare a tuturor depozitelor necontrolate existente în acest moment pe domeniul public, începând cu data de astăzi. (…) Facem astfel, încă o dată, dovada bunei-credinţe şi a faptului că suntem dedicaţi principiilor şi nu lăsăm ca interese partinice, care în acest moment au fost interpuse derulării instituţionale a contractului, să prevaleze interesului public”, prevede notificarea Romprest către autoritatea locală, Primăria şi Prefectura Municipiului Bucureşti, pe care compania a postat-o joi pe site-ul său.

S-a efectuat o plată parţială a facturilor restante

Conform documentului citat, joi s-a efectuat o plată parţială a facturilor restante.

„Având în vedere la că la data de 17.12.2020 a fost înregistrată o plată parţială pentru facturile restante depăşite de scadenţă, reprezentând doar 7% din totalul debitului restant depăşit de scadenţă pe care autoritatea îl înregistrează faţă de operatorul delegat, având în vedere degradarea accentuată a stării de curăţenie în Sectorul 1, cauzată de acumularea de depozite de deşeuri necontrolate, depuse abuziv pe domeniul public, în această perioadă premergătoare sărbătorilor de iarnă Romprest înţelege să pună sănătatea publică şi interesul legitim al cetăţenilor deasupra acestui conflict în care am fost implicaţi fără culpă şi împotriva voinţei noastre”, stipulează notificarea.

Romprest solicită Poliţiei Locale Sector 1 ca în exercitarea obligaţiilor contractuale care îi revin să monitorizeze şi să sancţioneze corespunzător toate acţiunile prin care se încalcă regimul deşeurilor, pentru a evita „repetarea unui astfel de situaţii”.

Reacția lui Clotilde Armand

„Am înțeles că firma de salubrizare care ne-a lăsat gunoiul neridicat pe străzile din Sectorul 1 a comunicat că se apucă să strângă gunoaiele din această noapte. Foarte bine. Asta înseamnă că au ales să respecte obligațiile contractuale față de cetățeni.”, a transmis primarul sectorului 1.

Clotilde Armand declara zilele trecute că Romprest mai are câteva zile să-şi onoreze obligaţiile contractuale faţă de locuitori, în caz contrar autoritatea locală va rezilia contractul.

„Se dă următorul titlu la televiziunea unui fugar notoriu: ‘Înregistrare BOMBĂ, cu Clotilde Armand în problema gunoiului AUDIO!’. Apoi, acest titlu se rostogoleşte pe la toate redacţiile sponsorizate ani la rând de către primăriile pesediste şi Mafia gunoaielor cu bani publici. Şi ce să vezi? Din această înregistrare se aude cum eu declar ceva şocant: compania de salubrizare din Sectorul 1 nu-şi onorează serviciile. Şi asta spune şi Curtea de Conturi. Acum, dacă tot am ajuns la acest capitol prin care unii au impresia că intimidările şi hărţuirea sunt o soluţie, aş vrea să anunţ aici compania de salubrizare că mai are termen câteva zile să-şi onoreze obligaţiile contractuale faţă de locuitorii acestui sector şi să se alăture celorlalte echipe care strâng gunoiul din Sectorul 1. În caz contrar, vom rezilia contractul. Fără alte comentarii”, scria edilul, miercuri, pe Facebook.

author avatar
Andreea Vlad
621 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger