AcasăNewsScandalul fraudării de la europarlamentare: Securiștii numără voturile!

Scandalul fraudării de la europarlamentare: Securiștii numără voturile!

Senatorul ALDE Daniel Zamfir a declarat că nu este normal ca softul care numără voturile la alegeri să fie operat de „un serviciu secret militarizat”, ci, din punctul său de vedere, să se afle sub Autoritatea Electorală Permanentă, care organizează alegerile.

În prim-plan: Daniel Zamfir, senator al Alianței Liberalilor și Democraților (ALDE) (Sursa foto: Twitter)

„Sunt discuții în spațiul public dacă este firesc ca softul acela care numără voturile la alegeri e normal să fie la un serviciu secret militarizat. Din punctul meu de vedere și aici e o opinie personală, ar trebui să fie exact la Autoritatea Electorală Permanentă, cea care organizează alegerile este și cea care într-un final are obligația să numere și să încheie tot procesul electoral” a declarat marți parlamentarul Coaliției. De asemenea, acesta a mai spus că rolul Comisiei pentru anchetarea eventualelor fraude la alegerile din 26 mai nu este de a invalida scrutinul, ci de „a constata nereguli ca ele să nu se mai repete și la alegerile prezidențiale și anul viitor la cele locale și parlamentare cred că este absolut obligatoriu (…). Dacă au fost nereguli în procesul de votare, cine le-a făcut trebuie să plătească, dar și mai important decât asta este să le determinăm ca ele să nu se mai repete”.

Politicianul se întreabă cum într-o duminică care n-a fost o zi de sărbătoare să fie „atâta apetit turistic” în locurile unde ce sunt, altminteri, vizitate foarte puțin: „A fost atâta apetit turistic pentru foarte mulți cetățeni ai României și nu discutăm numai de zone turistice, nu discutăm de concentrații de studenți și așa mai departe, ci pur și simplu de localități unde n-a prea fost sub nici o formă de-a lungul timpului vreodată un obiectiv turistic să determine oameni să ajungă pe acolo.

Comisia parlamentară de anchetă pentru investigarea eventualelor nereguli şi fraude semnalate în spaţiul public cu ocazia derulării procesului electoral la alegerile din 26 mai a aprobat lista instituțiilor ce vor fi chemate la audieri, printre ele fiind AEP, BEC, Ministerul de Interne, MAE și STS. Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, că nu instituția pe care o conduce stabilește numărul secțiilor de votare, al buletinelor de vot, al ștampilelor sau al cabinelor de vot. Ea a fost chemată la audieri odată cu ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleșcanu.

Obiectivele declarate de Comisia parlamentară sunt: verificarea veridicității informațiilor vehiculate în contextul public cu privire la neregulile referitoare la funcționarea SIMPV – Sistemul Informatic de Monitroizare a Prezenţei la Vot; numărul cetăţenilor români cu drept de vot; eventualele neconcordonaţe între procesele-verbale cu rezultatele încheiate la nivelul secţiilor de votare şi la nivelul BEJ-urilor; eventualele neconcordanţe între numărul de participanţi la vot şi numărul buletinelor de vot întrebuinţate; verificarea informaţiilor referitoare la o eventuală utilizare excesivă a listelor suplimentare; verificarea modului de organizare şi desfăşurare a alegerilor; solicitarea de la autorităţile competente a unor informaţii referitoare la numărul şi natura unor anumitor fapte de natură penală sesizate în legătură cu desfăşurarea procesului electoral; identificarea unor soluţii legislative, administrative sau tehnice de natură să îmbunătăţească desfăşurarea procesului electoral.

author avatar
Filip-Mihael Bodoc
777 afisari

2 COMENTARII

  1. Pe de altă parte, impostorii (pentru că sunt impostori) nu făceau atâta gălăgie când, odinioară, aceiași hoți de voturi furau partidele naționale (de fapt unul, care mai rămăsese). Le convenea. Fac gât numai când sunt ei prejudiciați. Ceea ce nu înseamnă că batjocura nu trebuie să înceteze.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger