AcasăNewsScandalul elevei cu bentita tricolora, exagerat artificial

Scandalul elevei cu bentita tricolora, exagerat artificial

Cazul elevei care a primit amenintari cu moartea dupa ce a purtat o bentita tricolora a fost exagerat artificial, considera UDMR.

Intr-un comunicat de presa, Kelemen Hunor, liderul Uniunii, cere ” cumpanire si echilibru” fata de situatia creata in jurul elevei de la liceul Korosi Csoma Sandor, din Covasna. „Exagerand artificial, cu scopul de a atata, semnificatia gestului elevei din Covasna, unii au starnit si au amplificat la nivelul intregii tari o atmosfera antimaghiara care impinge societatea romaneasca inapoi in anii ‘90”, precizeaza Hunor.

Liderul UDMR spune ca Uniunea ii va sprijini pe cei care, fara sa aiba vreo vina, au devenit tinta unor acuzatii sau jigniri. „Membrii comunitatilor nationale care traiesc in Romania sunt  cetateni cu drepturi egale ai acestei tari, au aceleasi indatoriri si aceleasi drepturi ca membrii natiunii majoritare.  Respingem cu fermitate orice tentativa de a atata la diferende si vrajba intre majoritate si minoritate. (…) Este foarte important ca toata lumea sa inteleaga ca, in zilele urmatoare,  acest gest amplificat in mod artificial nu va mai avea valoare de stire, insa si de acum inainte, elevii si profesorii liceului Karosi Csoma Sandor, maghiari si romani, se vor duce, zi de zi, in aceeasi scoala, se vor intalni pe coridoarele scolii si in salile de clasa. Demoralizarea pe care au provocat-o prin acest scandal mediatic nu reflecta realitatea cotidiana din tinutul Secuiesc”, se precizeaza in comunicat.

Hunor a adresat un apel partidelor politice, presei si persoanelor publice sa „se raporteze cu deplin simt de raspundere la acest subiect, sa se delimiteze de retorica anti-minoritate si sa nu dea dovada de nici un fel de toleranta fata de declaratiile si manifestarile extremiste”.

Sabina, eleva care sustine ca a fost amenintata cu moartea pe o retea de socializare dupa ce a purtat o bentita tricolora la scoala, pe 15 martie, de Ziua Maghiarilor de Pretutindeni, a fost sprijinita public, prin cateva manifestatii de sustinere organizate atat in Capitala cat si in mai multe orase din tara.

author avatar
eNational
377 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger