AcasăNewsScandalul DSK: Procurorul refuza sa se retraga

Scandalul DSK: Procurorul refuza sa se retraga

Procurorul Cyrus Vance nu se retrage in scandalul DSK

Avocatul cameristei il acuza pe procurorul Cyrus Vance de scurgeri catre presa. Procurorul districtual neaga si isi mentine acuzatiile la adresa lui Dominique Strauss-Kahn.

Procurorul Cyrus Vance nu se retrage in scandalul DSK

La sfarsitul unei intalniri intre avocatii lui DSK si procurorul Manhattanului, avocatul lui Nafissatou Diallo, Kenneth Thomson, a acuzat biroul lui Cyrus Vance ca se afla la originea scurgerilor catre presa a unor informatii care fac rau clientei sale si i-a cerut sa se recuze.

Criticat pentru modul in care a instrumentat dosarul, Cyrus Vance a declarat ca refuza sa se retraga din ancheta si a anuntat ca mentine acuzatiile pentru infractiuni sexuale impotriva lui DSK, scrie Le Figaro. Presa americana a speculat in ultimele zile ca este iminenta o intelegere intra parti cum ca faptele incriminate nu s-au petrecut. Lucrurile se pare ca nu stau asa. Chiar daca intalnirea dintre avocati si echipa procurorului a fost calificata de Benjamin Brafman, unul dintre aparatorii lui DSK, drept „foarte constructiva”.

Daca balanta pare sa se fi inclinat in favoarea fostului director FMI, odata cu dezvaluirea minciunilor cameristei, avocatul acesteia, Kenneth Thomson, refuza sa dezarmeze. „Locuitorii statului New York au dreptul sa aiba un minister public echitabil si impartial intr-un dosat atat de important” si „biroul dvs, din pacate, a demonstrat ca este incapabil sa ideplineasca aceste criterii”, ataca biroul de avocatura care o reprezinta pe camerista intr-o scrisoare adresata procurorului Vance.

„Biroul dvs este, se pare, raspunzator de scurgerile repetate si prejudiciabile in presa, saptamana trecuta, care au urmarit sa discrediteze reputatia victimei si, ceea ce este probabil cel mai grav, sa puna sub semnul intrebarii acuzatiile aduse D-lui Strauss-Kahn„, urmeaza Thomson. Avocatul vorbeste si de un „posibil conflict de interese”, amintind ca o membra a biroului procurorului este maritata cu un asociat al lui Benjamin Brafman, unul din avocatii lui DSK. Potrivit New York Times, femeia respectiva, Karen Friedman Agnifilo, l-ar fi prevenit pe Cyrus Vance ca biroul de avocatura al sotului sau, Marc A. Agnifilo, va lucra pentru DSK pentru ca eventual sa fie recuzata in acest dosar.

Procurorul de Manhattan a respins categoric afirmatiile din scrisoare. „Orice sugestie ca biroul ar trebui sa se retraga este complet lipsita de fundament”, a declarat Erin M. Duggan, purtator e cuvant al biroului procurorului.

Urmatoarea audiere a lui Dominique Strauss-Kahn in fata Tribunalului este fixata pe 18 iulie.

author avatar
Adrian Patrusca
118 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger