AcasăNewsScandalul DSK: facatura ordinara sau spalatura?

Scandalul DSK: facatura ordinara sau spalatura?

Camerista care l-a bagat la zdup pe fostul director FMI nu mai este ingerul din primele zile de ancheta. Ciudat, ea pare sa se fi transformat intr-o unealta veroasa a lumii interlope. Este DSK o victima? Sau apartine unor grupuri atat de puternice incat este scos basma curata pentru a se intoarce pe un cal alb in cursa pentru presedintia franceza? Strauss-Kahn ar deveni un sef de stat recunoscator celor care l-au scos de la zdup. Un presedinte intr-o Franta care pare sa-si fi regasit in ultima vreme veleitatile de mare putere.

Anchetatorii americani au indoieli in legatura cu credibilitatea femeii care l-a acuzat pe fostul director FMI, Dominique Strauss-Kahn de agresiune sexuala, au declarat surse din cadrul procuraturii, citate de New York Times. Procurorii nu mai cred o parte dintre acuzatiile formulate de camerista de la hotelul Sofitel, care a mintit de mai multe ori dupa ce a formulat prima plangere, in data de 14 mai, a afirmat una dintre sursele citate.

Reprezentantii acuzarii s-au intalnit joi cu avocatii lui Strauss-Kahn, carora le-au prezentat detalii despre rezultatele anchetei, iar cele doua parti discuta o eventuala renuntare la acuzatii. Unul dintre oficialii citati a afirmat ca autoritatile au descoperit probleme legate de cererea de azil a femeii si posibile legaturi cu activitati penale, inclusiv trafic de droguri si spalare de bani.

Acuzarea si apararea se vor prezenta vineri la Curtea Suprema din Manhattan, iar judecatorul Michael J. Obus ar putea lua in considerare modificarea conditiilor de eliberare sub supraveghere a fostului director FMI.

Dezvaluirile reprezinta o lovitura de teatru in cazul lui Dominique Strauss-Kahn, in varsta de 62 de ani, care era considerat un concurent important in cursa electorala pentru presedintia franceza inainte de a fi acuzat de agresiune sexuala impotriva cameristei.

Procuratura din Manhattan urmeaza sa il anunte pe judecator vineri ca „exista probleme cu cazul”, pe baza rezultatelor anchetei, in timp ce femeia isi mentine acuzatiile, au afirmat sursele citate.

Conform acestora, femeia ar fi vorbit la telefon, cu o zi inaintea incidentului de la hotelul Sofitel, cu un barbat aflat in inchisoare, cu care a discutat despre posibilele beneficii pe care le-ar obtine daca ar formula acuzatii impotiva directorului FMI, iar convorbirea a fost inregistrata. Barbatul fusese arestat pentru posesie de marijuana si se numara printre persoanele care au varsat sume in valoare totala de circa 100.000 de dolari in contul femeii in ultimii doi ani. Depozitele au fost facute in Arizona, Georgia, New York si Pennsylvania.

Anchetatorii au descoperit si ca femeia platea sute de dolari lunar pentru facturi la cinci companii telefonice, desi ea sustine ca are un singur abonament telefonic.

 

author avatar
Adrian Patrusca
393 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger